2016-10-17 15:06:19• hírek • Szatmár.ro

Sikerült a bravúr, aranyérmes lett Gyenes a Six Daysen

Új motorral vágott neki az idei Six Days versenynek Gyenes Emánuel. Négy ezüstérme van már ebből a versenysorozatból, ezért most minden erejével a győzelemre koncentrált, ami össze is jött, annak ellenére, hogy az első két versenynapot gyakorlatilag meghűlve, lázasan csinálta végig.

"A Six Days a motorsportban olyan, mint az olimpia. Kétféle kategória van. Az egyikben gyakorlatilag az adott ország válogatottja szerepel, négyen vannak egy csapatban és az összesített idő alapján kerül ki a győztes. Ők a Trophy mezőny. Én két magyarországi motorossal a klubcsapatok versenyében indulok. Ezek háromfősek, és nem számít a nemzetiség" - magyarázta Mani még az indulás előtt a Szatmár.ro riporterének. Azt is elmondta akkor, hogy négy ilyen versenyen volt - Chilében, Németországban, Szardínia szigetén és Szlovákiában - és mind a négyszer ezüstérmet szerzett. Tehát nagyon keményen versenyzett, hogy összejöjjön az arany!

A verseny hat napja alatt 280-300 kilométert tettek meg a Six Days indulói, kemény enduro-terepen, az utolsó napon pedig egy könnyebb krossz-motorozás várt a mezőnyre. Az Autonet Motorcycle Team versenyzője egy vadonatúj kétkerekűvel vágott neki a megmérettetésnek. "Eddig mindig 300 köbcentis, kétütemű motorral indultam, most viszont egy 350-es négyütemű nyergében indultam. Eleinte kicsit szokatlan volt, de hamar összeszoktunk, gyakorlatilag a verseny úgy zajlott, ahogy szerettem volna, esés, technikai gond sem nehezítette az életemet" - meséli Mani, akit ez alkalommal a magyar válogatott szerviz-csapata segített.

Mint azt megírtuk már, Mani három hete utazott el Szatmárnémetiből, előbb a Marokkó Ralin vett rész. Az afrikai futam a rali-világbajnokság zárófutama volt. A hat napos hőségből aztán a spanyolországi mérsékeltebb időjárásra való átállás nem volt zökkenőmentes. "A Six Days első két napját gyakorlatilag lázasan csináltam végig, csak a harmadik napra enyhült a hűlés" - meséli. Ennek ellenére összejött a rég áhított győzelem!

Mani fizikailag fel van készülve már a Dakarra, a két hatnapos verseny nem viselte meg nagyon. "Ha nem lenne akkora honvágyam, bevállalnék még egy hatnapost" - mondja nevetve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: