2013-11-18 11:56:24• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt a Szatmár.ro és az Auto Check Center közös akciója

Sikeres volt a Szatmár.ro és az  Auto Check Center közös akciója: számos módosítási javaslatot kaptunk olvasóinktól, amelyek a megye, illetve a megyeközpont közlekedését érintik.

Mai életünk elképzelhetetlen autó nélkül - valószínűleg ez volt az egyik oka annak, hogy sok jelzést kaptunk, amelyek a megyei, illetve Szatmárnémeti közlekedésének hiányosságaira hívták fel a figyelmet vagy éppen a közlekedés ésszerűbbé tételét javasolták olvasóink.

A Szatmár.ro és az Auto Check Center közös akciót indított egy hónappal ezelőtt, melyben arra kértük az olvasókat, hogy írják meg észrevételeiket, lehetőség szerint fotóval vagy akár rajzzal illusztrálva: hol vannak helytelenül kihelyezett, ottfelejtett vagy rosszul látható közlekedési táblák, helytelen útburkolati jelzések, szabálytalanul parkoló járművek vagy bármilyen más jelenség, amely a közlekedés biztonságát befolyásolhatja.

A jelzések beküldői között pedig sorsoltunk, méghozzá az  Auto Check Center ajándékait kapták azok, akiknek kedvezett a szerencse. Három alkalommal került sor sorsolásra, a hétfőn, november 18-án megtartott negyedik húzással pedig véget ért az akció.

A szerencsés nyertesek:

Vajda Mihály nyereménye egy polárfelső és egy fényvisszaverős mellény
Körtvélyesi Lóránt nyereménye egy fényvisszaverő háromszög és egy fényvisszaverő mellény
Varga Szabina nyereménye egy hosszúujjú galléros póló

A kampány anyagait és javaslatait átadjuk a városi és megyei közlekedésbiztonsági munkacsoportoknak, figyelemmel kisérjük a további fejleményeket és beszámolunk a jobbító intézkedésekről is.

Minden kedves olvasónknak köszönjük a közlekedést érintő módosítási javaslatokat!

A Szatmár.ro és az Auto Check Center közös akciójára beérkezett összes észrevétel az alábbiakban olvasható:

Pap Levente

Az észlelt probléma helye: Kaufland parkoló
Az észlelt probléma leírása: Nem csak közlekedési táblákon és szabályozásokon múlik a közlekedés minősége, hanem mint a kép is illusztrálja, rajtunk is. Nem egyedi eset, hogy két, három parkolóhelyet foglalnak el, nemtörődömségből a gépkocsivezetők.

Pap Levente észrevétele

Körtvélyesi Lóránt

Az észlelt probléma helye: Szatmárnémeti, 16-os lakónegyed
Az észlelt probléma leírása: 1. A Golescu hídról a 16-os lakónegyedbe vezető bekötőút több szempontból sem szerencsés kialakítású: egyrészt nehézkes ráfordulni a hídról, ha valaki a másik sávban a hídra akar felhajtani egy nagyobb gépjárművel, másrészt pedig a lejárat eleve szűk ahhoz, hogy kétirányú legyen a forgalom (pedig szemmel láthatóan lenne hely szélesítésre, vagyis a tér nem indokolja a kialakítást). Itt található gyalogosátkelőt jelező tábla, amit viszont csak az autósok láthatnak, gyalogosok kevésbé (felfestve nincs, így nem is egyértelmű hol is lenne valójában az átkelő). 2. Ugyanerről a bekötőútról a Lalelei utcára fordulva a probléma hasonló: szűken lehet ráfordulni, túl szögletes a kialakítása ami viszonylag magas szegélykövekkel van kialakítva. 3. A Lalelei utca egyharmadánál a gyalogosjárda a jobb oldalon hírtelen végetér (a töltés felé haladva bal oldalon ilyesmi nincs is) ami mind autósoknak, mind gyalogosoknak kellemetlen és balesetveszélyes. Hely elméletileg lenne bőven, csakhogy bal oldalon rendezettnek nehezen nevezhető valamiféle zöldövezet, jobb oldalon pedig parkoló autók (noha létezik egy kihelyezett megállni tilos tábla), melyek az esti órákra szinte teljesen elfoglalják a jobb oldali részt. A Lalelei utca töltés felőli végén található egy elsőbbségadásra kötelező tábla, ami ideális esetben is nehezen észrevehető, ám ha az ott gyakran parkoló autók egyike egy kisebb vagy nagyobb áruszállító az teljes egészében ki tudja takarni a táblát. 4. A Sănătăţii útról a Muncii úton haladva a forgalom egyirányúsított. Itt, a Muncii út elején létezik két jobboldali bekötú utacska, ami a lakónegyed belsejébe vezet. Aki ezeken a bekötőkön keresztül szeretne a Muncii útra jutni két problémával találkozhat: a bekötők végén két tábla kellene legyen – egy elsőbbségadásra kötelező, valamint egy kötelező irányt jelző tábla, lévén a Muncii egyirányú – ellenben az első bekötőnél egyetlen egy sincs, a másodiknál pedig csak egy elsőbbségadásra kötelező.

Körtvélyesi Lóránd javaslata


Vajda Mihály

Az észlelt probléma helye: Decebal híd
Az észlelt probléma leírása: Nemrégiben szóba került, hogy egy harmadik híd helyett az egyik sáv menetirányát megváltoztatnák, így téve a forgalmat akadálymentesebbé. Ennek legnagyobb akadálya a híd lábánál lévő buszmegálló. Erre szeretnék egy ötletet küldeni. Valószínűleg volna költsége, de egy harmadik hídhoz képest lényegesen olcsóbb lenne, ha a buszmegálló beljebb költözne a Decebal híd lábánál. ezáltal nem zárná el az utat, amikor az utasok fel- és leszállnak. Így megoldható lenne az, hogy plusz egy sávot kapjon a városközpont felől érkező forgalom.

Vajda Mihály észrevétele


Varga Szabina

Az észlelt probléma helye: A Martirilor Deportati utcán lévő zebra, a nagypiac és a Super Alimente üzletnél
Az észlelt probléma leírása: Javasolnám, egy jelzőlámpa kihelyezését a gyalogosoknak, mivel egy forgalmas utcáról van szó,tehát aki autóval közlekedik arra nehéz haladnia a gyalogosoktól. A jelzőlámpa biztositaná a gyalogosok biztonságát is, mert a parkoló autoktól, eléggé rosszak a látási viszonyok.

Korábbi javaslatok


Pál Attila

Az észlelt probléma helye: Burgya-sarok
Az észlelt probléma leírása: A Burgya sarki templom előtti park felújításának a környéken lakók nagyon örültek, ellenben nagy hiba volt kiszélesíteni, mert igy a jelzőlámpánál reggelente mindig nagyobb a sor, a balra haladó sáv ugyanis alig megközelíthető. Jó lenne ezt megoldani, perceket jelentene reggelente. Mint ahogy az itt parkoló és folyton befurakodó taxisok elköltöztetése is.

Pál Attila észrevétele


Az észelt probléma helye: Infratirii, Basarabia, Slavici utcák
Az észlelt probléma leírása: Sajnos a legtöbb esetben, ha víz- vagy kanalizálási munkálatok miatt felvágják az aszfaltot, az hónapokig úgy marad. Csak néhány példa, Infratirii, Basarabia, Slavici utcák. Figyelmeztető tábla persze sehol.

Pál Attila észrevétele


Pál Attila

Az észlelt probléma helye: Lükő Béla utca
Az észlelt probléma leírása: Nagy és felesleges kerülőre kényszerít, hogy a Lükő Béla utca egyirányú, pedig ahogy a képen is látszik, volna hely kétirányú közlekedésnek.

Pál Attila észrevétele


Farkas József:

Az észlelt probléma helye: körforgalom a nagypark körül, gyalogátjáró a filharmóniától a park felé
Az észlelt probléma leírása: jó ötletnek tartom, hogy a körforgalomba több helyen is szemafor van, ami a gyalogosok közlekedését is szabályozza. Egyre még azért szükség lenne: a filharmóniától a park felé vezető zebrán alig lehet autósként átkelni, ezért oda egy nyomógombos szemafort javasolnék, vagy egy olyat, ami össze van hangolva az összes többi szemeforral a körforgalomból.


Kiss Dávid

Az észlelt probléma helye: Decebal híd lába, Aurora szálló régi központban
Az észlelt probléma leírása: mindkét helyszínen két nagy led-panelen mennek a reklámok, ez zavarhatja az autósokat fényhatásaival illetve egyszerűen elvonja az emberek figyelmét, s ennek sokszor koccanás a vége.


Kecskés Lajos

Az észlelt probléma helye: Ioan Slavici utca
Az észlelt probléma leírása: A Ioan Slavici utcán a kis piac felé haladva csak az utca egyik oldalán szabadna megengedni a parkolást, mert nem férnek el az autók egymás mellett, és nagyon nagy a koccanásveszély.

Kecskés Lajos felvétele


Sorban Iosif

Az észlelt probléma helye: kereszteződések és jelzőlámpák
Az észlelt probléma leírása: 1. Nagyban megkönnyítené és biztonságosabbá tennék az útkereszteződéseket egy egyszerű fehér csík felfestésével, mivel sokszor a táblák vagy nem látszanak, hiányosak, vagy sötétben nem jól látszanak. 2. Egy másik észrevételhez szolnék hozzá (Kalmár Gyula írásához), hogy a jobbra villogó jelzőlámpákat csak egyszerű átprogramozással meg lehetne oldani (kialudjanak mielőtt a gyalogosé zöldre váltana; a képen is jól látszik, hogy már a sárgáról vált át pirosra, de a jobbra villogó még működik)

Sorbáj Iosif hozzászólása


Lemak Enikő

Az észlelt probléma helye: Bujorului-Gabriel Georgescu-Crinului keresztezödések
Az észlelt probléma leírása: most a Bujorului utca a főút csak sajnos elég veszélyes mert a transzformátorháztól nem lehet látni és általában aki nem ismeri a környéket azt hiszi a gabriel georgescu a főút


Nagy Attila

Az észlelt probléma helye: a Láncos templom kereszteződése
Az észlelt probléma leírása:
A Láncos templom előtti jelzőlámpa a legrosszabb, leglogikátlanabb közlekedési csomópont a városban. Az egészet át kellene szervezni egy körforgalommal, felgyorsulna és működőképesebbé válna az egész környék közlekedése.

Nagy Attila észrevétele


Az észlelt probléma helye: Mileniului utca
Az észlelt rpobléma leírása: A Mileniului és a Rebreanu utca találkozásakor komolyabb fennakadásokat szokottt okozni, hogy a Mileniului utcán a parkoló autók miatt sokszor csak egy sávon lehet elhaladni. Javasolnám, hogy a körforgalomhoz közeledve ne lehessen parkolni.


Kecskés István

Az észlelt probléma helye: Dinu Lipatti utca
Az észlelt probléma leírása: A Dinu Lipatti utcán az elmúlt időben, hogy néhány percet spóroljanak, buszok közlekednek. Mivel ez egy csendes utca, magánházakkal, szűk utcával mindenképp megtiltanám, hogy buszok közlekedjenek itt, hiszen egyetlenegy menetrend szerinti járatnak sincs erre útja.


Halász Jakab

Az észlelt probléma helye: Batizi út
Az észlelt probléma leírása: A Batizi úton a városból kifelé vezető szakaszon jó lenne komolyabban ellenőrizni az autók sebességét. Jóval túllépik a sebességhatárt és még a gyalogátkelőknél sem lassítanak...

Peter Maxim

Észlelt probléma helye:
Nagykároly, str. C. Coposu
Észlelt probléma leírása: Több helyen van gond. 1. A körforgalomból kihajtva a gyümölcsárusoknál a parkolás, illetve a parkoló autók okoznak gondot. 2. Továbbhaladva az utcán a Bujorului, Titulescu és Crinului utcák kereszteződésénél balesetveszályes a kihajtás, mert pl. a Titulescu utcáról akarok balra fordulni a Coposura, nem lehet látni, jön-e valami. Természetesen parkolni valahol kell, ezt kellene előbb megoldani,tudom, hogy már az ügyön rajta vannak, remélem sikerül.


Balla Levente

Észlelt probléma helye:
Martirilor Deportati es Iuliu Maniu utca keresztezodese
Észlelt probléma leírása: Sokszor aki a Martirilor Deportati utcáról szeretne a Iuliu Maniu utcara jobbra vagy balra kanyarodni, nem lehet látni ha valamelyik irányból jön valami autó, mivel sokszor egész a sarkon parkolnak egyesek az autójukkal és ezért eléggé balesetveszélyes. Nem ártana ide is egy panoráma tükröt felszerelni, hogy mind a két irányból lehessen látni ha jönnek autók.



Kis Attila

Észlelt probléma helye: Golescu híd
Észlelt probléma leírása: Mindennapos jelenseg a károlyi úton, a Golescu híd lábánál, hogy a Nagykároly felé haladó gépkocsik nem a középső sávba állnak be, hanem a jobb oldaliba, így a folytonos zöld ellenére sem lehet felhajtani a hídra. Talán egy közlekedési kamera akadályozhatná meg az ilyen fajta pofátlanságot


Doloczki István

Észlelt probléma helye: Károlyi út és a Lalelei/Prahova sugárútak kereszteződése, a kenyérgyár irányából jövet, balra - a Szamos piac felé - kanyarodáskor.
Észlelt probléma leírása: 1. Sokszor szembesültem már azzal a helyzettel, hogy amikor a középső (Nagykároly felé tartó) sáv telített (tehát tovább tart a sor, mint ahol a balra kanyarodó sáv kezdődik), a Szamos piac felé kanyarodók zöld lámpa esetén sokszor "elvesztik türelmüket" és a duplavonalat átvágva, 50-100 métert a szembesávon tesznek meg, veszélyeztetve ezzel a szemből jövőket. Szerencsére nem túl nagy ilyenkor a szemből jövő forgalom, de olyat is láttam már, hogy 4-5 autó tartózkodott a jelzőlámpa környékén és valaki mégis rászánta magát erre a manőverre, épp időben becsúszva a megfelelő helyre. Véleményem szerint ezt pár, a régi központi körforgalomban is felállított bólya segítségével orvosolni lehetne. 2. A Nagykároly, illetve a Burgya sarok irányába tartó középső sávok telítettségére pedig nagyon egyszerű - pl. Temesváron és Aradon már nagyon régen alkalmazott - megoldás az lehetne, hogy nem csak a középső, de a jobbra tartó 1-1 sáv is haladhatna előre (is). Tehát középső csak előre, jobb oldali sáv pedig előre és jobbra is. Persze azoknak, akik a Golescu hídra, vagy a másik irányból a Szamos piac felé kanyarodnának kicsit romlana a helyzetük, de az ő számuk szerintem elhanyagolható azokhoz képest, akik előre szeretnének haladni. Ez a két sáv 90%-ban üres, míg a középsők kb. ugyennyire telítettek. Nem mellesleg, jelenleg is rengetegen használják így ezeket a sávokat, annak ellenére hogy még nem szabadna.



Észlelt probléma helye: A George Coșbuc és a Vasile Lucaciu utcák kereszteződése, a Coșbucról a Lucaciura, balra kanyarodáskor.
Észlelt probléma leírása: Az említett helyzetben nagyon sokszor az ott parkoló autók miatt (de a Lucaciu utcában lévő kanyar miatt amúgy is) lehetetlen kilátni egy normál magasságú személygépjárműből, így a kikanyarodás sokszor a lottózáshoz hasonlítható. Egy a szemközti oldalon elhelyezett panoráma tükör orvosolhatná ezt a problémát.

Egy tükörre lenne szükség a Vasile Lucaciu utcán


Barth Ferenc

Az észlelt probléma helye: Fabricii utcai felüljáró
Az észlelt probléma leírása: A Fabricii út és Gr. Ureche-i útkereszteződésnél kezdődő felüljárónál korlátozó tábla figyelmeztet a 3,5 tonnát meghaladó járművek használatát tiltva, kivételt képeznek az iskola járművek. Nos kedves Uraim naponta több tucat 2o-40 tonnás jármű felelőtlenül használja. Homokkal, építőanyaggal  és kitudja még mivel a megengedetnél sokkal nagyobb sebességgel robognak át a felüljárón. Nem tudom meddig bírja az az építmény melyet gondolom szakemberek 3,5 tonna biztonságos használatára engedélyeztek. Egy térfigyelő kamera felszerelése és a megfelelő rendelkezések/büntetések kiszabása szerény véleményem szerint biztosítaná a Szatmár megyei közlekedésrendészet fizetését a jelenlegi használat alapján. S.O.S. - vajon meddig bírja a felüljáró? Ha szükséges rendszámokat is tudok közölni.


Nagy Anita

Az észlelt probléma helye: a Decebal híd lába a Szamos bal oldalán
Az észlelt probléma leírása: Talán egy állandóan ott álló közlekedési rendőr oldhatná meg a problémát: az autósok sok esetben az egyenesen haladók sávjába sorolnak be, majd "bebújnak" a balra fordulók közé. Bár elvileg fel van téve egy kamera, amelyik ezt figyeli, ehhez képest soha nem történik semmi, mindenki bújkál - ami koccanás és rosszabb esetben balesetveszélyes.


Alpár

Észlelt probléma helye: Decebal híd
Észlelt probléma leírása: Borzasztóan zavaró sötétedés után, mint gépkocsivezetőnek és mint lakosnak egyaránt, a Decebal híd lábánál lévő óriási elektromos reklámtábla. Nem csak elvonja a figyelmet, de bosszantó is. Úgy gondolom, hogy legalább sötétedés után indokolt lenne lekapcsolni.


Kalmár Gyula

Észlelt probléma helye: Henri Coanda sugarut ill a Fantanii u. keresztezodese (az Economic elotti utkeresztezodesre ravezeto harom savos szakasz).
Észlelt probléma leírása: Az adott szakaszon az a probléma, hogy a körforgalomba bevezető útszakasz három sávos, míg a körforgalomban csak két vagy egy sáv van (mert felfestés egyáltalán nincs, így csak találgatni lehet), így sokszor előfordul (pláne azért mert rögtön a körforgalom előtt egy gyalogos átkelő is található) hogy három egymás melletti autó három sávon egyszerre ér be az amúgy két/egy sávos körforgalomba, ahhol találgatni lehet, hogy ki is van végül is elsőbbségben. Persze az út két oldalán kb 50 méterrel a körforgalom előtt van két tábla mely jelzi, hogy a szélső sáv egyesül a középsővel, és van pár többnyire lekopott aszfaltra festett nyíl is ami ezt mutatja, de ettől függetlenul a három sáv a zebráig ami szinte a körforgalomban van, nem szűnik meg. Sok autós pedig egész egyszerűen nem veszi figyelembe a fent említett jelzéseket, ami persze nem azt jelenti, hogy utólag hibást nem lehet találni vagy, hogy éppenséggel a sávegyesülés nem volt jelölve, viszont ez nem változtat azon, hogy a helyzet balesetveszélyes. Ugyanígy balesetveszélyes az is, hogy a körforgalomban hónapok óta nincs felfestés, és csak találgatni lehet hogy hány sáv van benne akkor.


Kalmár Gyula észrevétele


Észlelt probléma helye: Basarabia es Zimbrului u. keresztezodese
Észlelt probléma leírása: A jelzett keresztezodesben, fouton az halad aki a Basarabian jon es elter jobbra a Zimbruluira a Golescu hid iranyaba (ill forditva), igy gyakorlatilag a fout 90 fokban elter. Ezt csak a helyiek ismerik tobbnyire, es nagyon sokszor elofordul, hogy arra nem jartas soforok (foleg 20 tonnas kamionok vezetoi, akik a Textil uzemhez jonnek / onnan mennek vissza a foutra) csak ugy atvagtatnak az utkeresztezodesen ( a Basarabia uton ) felteletezven, hogy egyenes uton vannak, tehat nekik van elsobbseguk. A helyzetet az sulyosbitja, hogy a nyomvonal egyszer volt felfestve, es elegge kopott allapotban van, a KEK szinnel jelolt helyen nincs egy elsobbseget alatamaszto jelzotabla, amely mutatja egyben, hogy a fout 90 fokban balra ter, a SARGA szinnel jelolt helyen levo elsobbsegadasra kotelezo jelzotabla pedig csak utolso pillanatban veheto eszre, mivel a fak kitakarjak az ev tulnyomo reszeben kitakarjak. Nem egyszer jartam mar szemelyszerint is balesetkozeli helyzetben ezen a helyen, a dudalasnak pedig az lett a vege, hogy a masik sofornek "allt foljebb", mivel egesz egyszeruen meg volt gyozodve arrol hogy neki van elobbsege.

Kalmár Gyula észrevétele


Észlelt probléma helye: Lalelei sugarut es Karolyi u. keresztezodese ( a Golescu hidrol lejovet / jobbrakanyarodaskor)
Észlelt probléma leírása: Nagyon jo dolog, hogy a jelzolampakat mar jo ideje ellattak idoszakosan villogo jobbra jelzo zold lampaval, a problema csak abbol fakad, hogy a gepjarmuvezeto nincs honnan tudja mikor valt ez pirosra (szunik meg) mivel nincs koztes jelzes ill letezik egy olyan pont amikor a zold villogo jelzes megall, es 1 masodpercen belul az utat keresztezo gyalogosok mar "ugranak" is az uttestre, mivel a Karolyi uttal parhuzamos zebra jelzolampaja epp akkor valt zoldre. Termeszetes hogy szukgesges ugy a gyalogosok mint a vezetok elovigyazatossaga ennel a jelzesnel, de ez a megoldas igy akkor is balesetveszelyes, es igen "stresszes" a gyalogosoknak is meg a vezetoknek is. A megoldas talan az lenne hogy egy olyan jelzest bevezetni ennel az utolagos zold/jobbra jelzonel amibol a gepjarmuvezeto rajon arra hogy mar csak par masodperc van hatra a jelzesbol, vagy egesz egyszeruen hamarabb kikapcsolni azt par masodpeccel mint jelenleg. ps. az emlitett helyzet szinte igaz minden olyan szatmari utkeresztezodesre ahhol a hasonlo jobbra kanyart, zold ideiglenesen villogo extra lampa engedelyez es zebra kovet.

Kalmár Gyula észrevétele


Andrei Pop

Észlelt probléma helye: A Lucian Blaga es Santierului utca keresztezodes - Gyalogatkelo
Észlelt probléma leírása: Ezen a helyen ha a Lucian Blaga jobb oldalarol (a varosbol kifele menet) a bal oldalara akar a gyalogos atkelni akkor a kepen lathato GIA Shop reklamtabla szepen eltakarja a gyalogost. Vagy szinte mar a jarda szegelyre kell kiallni hogy valamennyire lathato legyen ES lassa is a kozeledo autokat vagy agaskodnia kell a reklamtabla fole. Mint gyalogos is zavaro es mint sofor is zavaro mivel ha a sofor nem tudja hogy ott mire szamitson csak azon veszi eszre magat hogy van elotte egy gyalogos

Andrei Pop által jelzett közlekedési gond


Észlelt probléma helye: Santierului - Lucian Blaga keresztezodes
Észlelt probléma leírása: A Lucian Blaga fele haladva a Santierului utcarol, a vegen egy STOP tabla fogad ami helyes, de ami nem az az hogy nincs egy kotelezo jobbra tabla es sokan be is ternek balra amivel ugyebar nem csak hogy dupla zarovonalat lepnek at de a festett "szigetet" is. Hasonlo dolgot szoktak megtenni (altalaba taxisok) amikor raternek a Blaga utrol a Santieruluira balra kanyarodva

Bandi Pop észrevétele


Balogh Ákos

Észlelt probléma helye:
Mihai Eminescu utca
Észlelt probléma leírása: Szomoru hogy egyesek kisajatithatjak azt ami kozpenzen epul es ugy erzik csakis nekuk van joguk hasznalni! Amiatt a rovid utszakasz miatt kb 1 km kell kerulni ha a Poliklinikahoz szeretnek eljutni autoval . Abszolut esszeru! legyen a Mihai Eminescu utca vegig haszalhato MINDENKI szamara!!!

Balog Ákos ésyrevétele


Medve A. Sándor

Észlelt probléma helye: 15-ös lakótelep
Észlelt probléma leírása: A probléma már régi de sajnos még ma is aktuális, a "Dariu Pop"iskola meg szünésével a 16-os gyerekek egy része a "Petöfi Bălcescu" iskolába kénytelen járni, Egy biztonságos ut még ma sincs kijelölve a gyerekeknek. Ime egy lehetséges út az iskola oldalánál a garázsok előtt, egy zebra mely sehová sem vezet, esetleg neki a tömbház falának.

Medve A. Sándor észrevétele


Észlelt probléma helye: 16-os mikró, Sănătăţii u.
Észlelt probléma leírása: A kocsik nem tarják be a kötelező 5 métert, amellett, hogy alig férnek el a gyerekek, még a szabályosan közlekedő autóvezetőt is meglepheti a kocsik közül kilépő kis iskolás, hisz van aki oly alacsony hogy csak akkor lehet észlelni amikor kilépet.

Medve A. Sándor észrevétele


Észlelt probléma helye: 16-os mikró, buszmegáló
Észlelt probléma leírása: Egyes kocsik teljesen elfoglalják a járdát amely a buszmegálló és a park között van. Itt próbáljon elhaladni egy gyerek az iskolába, netán valaki egy gyerekkocsival. Amióta a parkon átvezető utat KIKÖVEZTÉK lehetetlen gyerekkocsival áthaladni, mert olyan, hogy kirázná a gyerekből a szuszt.

Medve A. Sándor észrevétele


Sorban Iosif

Észlelt probléma helye: B-dul Traian és B-dul V.Lucaciu csomópont
Észlelt probléma leírása: A gyalogosoknak szánt idotartam 29 másodperc - nem elegendő az átkelésre a zebrán, mint ahogy a képen is látszik. Egy kb. 50 méteres szakasz megtétele egy idősebb ember számára kihívás és lehetetlen, ezért is veszélyesnek találom.

Sorban Iosif felvétele

Észlelt Probléma helye: Str.Martirilor Deportati és Nicolae Golescu keresztezodés
Észlelt probléma leírása: A Golescu híd lábánál lévő két utca (M. Deportati és N. Golescu) közötti átkelést zavaró, mára nagy ranőtt növényzet akadályozza a kilátást.


Török Rómeó

Észlelt probléma helye: Szatmár megye, Batiz község, a 149c-s ut kereszteződése az E81-essel.
Észlelt probléma leírása
: Pár hónappal korábban, megnagyobbították az útkereszteződést, a munkálatok kezdetekor levették az összes irányjelző táblát, ezeket azóta sem rakták vissza, szegény külföldi aki gps berendezés nélkül indult útra mikor ehhez a kereszteződéshez ér és mondjuk Nagybánya irányába szeretne menni, nem tudja merre vegye az irányt. Jó lenne ha ezek a táblák visszakerülnének már a helyükre !!!


Nagy Péter

Észlelt probléma helye: Marsilia utca, Szatmárnémeti
Észlelt probléma leírása:
A Marsilia utcai stoptáblát csak ősszel lehet észrevenni, egész nyáron kitakarja a lomb.

Marsilia utca Szatmárnémetiben


István Tulik

Észlelt probléma helye: Closca sugárút, Szatmárnémeti
Észlelt probléma leírása:
Szeretném kérni, hogy a Closca sugárúton levő körforgalom előtt legyenek földre festett csíkok Zsadany felől jövet is, mert lassítás nélkül hajtanak be a körforgalomba az onnan érkezők, megszokásból.

Körforgalom a Closca sugárúton

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: