2014-04-23 01:30:32• hírek • Szatmar.ro

Semlegesítve!

Semlegesítve - egyetlen szóval így lehetne kifejezni, amit kedd este, az idei Bajnokok Ligája első elődöntőjén az Atletico Madrid és a Chelsea a Vicente Calderon stadionban produkált. Noha szinte végig a spanyolok voltak kezdeményezőbbek, kísérleteik - legyen szó passzokról, beívelésekről vagy távoli lövésekről - rendre elhaltak az angolok védősorában. Így nem hogy gólt, de még jelentősebb helyzetet sem láthattak a szurkolók.

A négyes mezőny egyedüli veretlen csapata, az Atletico az első perctől igyekezett támadólag fellépni. Persze, a hazai odavágó logikáját követve nem kockáztatott túlságosan sokat. Ennek megfelelően az első veszélyes akcióig negyed órát kellett várni. Ekkor Koke csavart egyenesen kapura egy szögletet, Cech kapus pedig bravúrral védett. A cseh azonban olyan szerencsétlenül ért földet, hogy megsérült a könyöke. Nem tudta folytatni, így a 41 éves Schwarzer állt be a helyére.

A sokak által várt Courtois - Cech párharc (mindketten a Chelsea játékosai ugye, a belga csak kölcsönben szerepel az Atleticóban) ezzel tehát véget is ért, a veterán ausztrálnak pedig kevés dolga akadt szünetig.

A pihenő utáni harmadik percben Lampard távoli lövése volt az első kaput talált angol kísérlet, amire Diego válaszolt pár perccel később. A meccs legnagyobb lehetőségét a 76. percben jegyezhettük, amikor Gabi remek szabadrúgását Schwarzer pompás vetődéssel hárította.

Az utolsó negyed órára Atletico még több kockázatot vállalt, ám csak egy erőtlen Diego Costa-fejesig jutott, míg a másik kapu előtt Luiz szabadrúgása okozott némi izgalmat, ám a labda végül a léc fölött suhant el.

Összességében tehát hiába uralta a mezőnyt az Atletico - ezt bizonyítja a 62%-os labdabirtoklás valamint az 565 passz szemben a Chelsea 316 passzával -, mégis az történt a pályán, amit Mourinho akart: a vendégek kapott gól nélkül várhatják a londoni visszavágót. Gondot okozhat azonban Cech melett Terry sérülése is, akit szintén le kellett cserélni, valamint Lampard és Mikel sárga lapos eltiltása. A másik oldalon is lesz viszont egy fontos hiányzó: a csapatkapitány Gabi szintén besárgult és nem lehet ott a Stamford Bridge-en.

Bajnokok Ligája elődöntő első meccs:
Atletico Madrid - Chelsea 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: