2010-10-01 17:13:10• hírek • Szatmar.ro

Schumachert csak a neve tartja a Forma1-ben?

Brawn szerint ha egy újonc érte volna el az eredményeit, akkor ajtót mutatnának neki.

Hatalmas szenzációt okozott Michael Schumacher akkor, amikor 2009 őszén bejelentette, három év szünet után visszatér a Forma1-be. Azonnal elindultak a találgatások, hogy a hétszeres világbajnok miként boldogul majd a megújult mezőnyben, egyelőre pedig azoknak lett igaza, akik pesszimizmussal fogadtál a legenda visszatérését. A jelek szerint pedig már a Mercedes csapatnál is úgy látják, nem biztos, hogy jó ötlet volt szerződtetni a sztárt.

Ross Brawn csapatvezetőtől újságírók kérdezték meg, hogy az idei eredmények után akkor is biztos helye lenne a csapatban Schumachernek, ha nem a szupersztárról, hanem egy újoncról lenne szó, mire a sportvezető rávágta, hogy „őszintén szólva nem". Aztán sietett árnyalni a képet.

„Michael sok mindenben tehetségesebb, mint riválisai - úgy vezetésben, mint a csapattal való együttműködésben. Ha egy újoncról lenne szó, akkor kétségbe vonnánk a benne rejlő fejlődési lehetőségeket, de mivel Michaelről van szó, tisztában vagyunk vele, hogy mire is képes", mondta Brawn.


Schumacher idei teljesítménye nagy csalódás
Schumacher idei teljesítménye nagy csalódás


A szakember elárulta, hogy a telemetriás adatok szerint Schumacher reakcióideje a gyors kanyarokban vagy akkor, amikor az autó megcsúszik, még mindig remek. „A gond ott van, hogy a lassú kanyarokban nem tudja úgy kihasználni a gumikat, mint Nico Rosberg. Azt jósolom, jövőre újra az igazi Michaelt láthatjuk majd, amikor jobb autót is kap tőlünk és azt is tudni fogjuk, hogy min kell javítani", nyilatkozta Brawn.

Schumacher idén eddig 46 pontot szerzett, amivel a pilóták versenyében a 10. helyet foglalja el, Dobogóra nem tudott felállni, két negyedik helyezése a legjobb, amit elért, tehát stabilan tartja a középmezőnybeli helyét. Ami elfogadható is lenne sok versenyzőtől, de egy Michael Schumachertől...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: