2010-10-20 08:51:59• hírek • Szatmár.ro

Savanyú káposztás paszuly leves és ananászos csirke

A mai menü: savanyú káposztás paszuly leves és ananászos csirke. A receptet Oláh Mária nevű kedves olvasónk küldte be.

Savanyú káposztás paszulyleves

Hozzávalók:

1/2 kg száraz bab, 1/2 kg savanyú káposzta, házi sonka,1 hagyma, gulyás krém, bors, paprika, babér levél, olaj, liszt, tejföl, paradicsomlé.

Elkészítés:

A száraz paszulyt beasztatjuk előző este bő vízben (könnyebben fog megfőni). Én házi sonkával szoktam a levest készíteni, de bármilyen füstölt csülökkel is lehet. A sonkát felkockázzuk, és a paszullyal egyszerre odatesszük főni. Hozzá teszünk 2 -3 db. babérlevelet, 1 kiskanál gulyás krémet, csipetnyi sót (keveset mert sós a sonka), belefőzhetünk egy hagymát is, amit a végén ki lehet venni. Amikor félig megfőtt a paszuly hozzáadjuk a savanyú káposztát (amit előtte megmosunk, ne legyen túl sós). Hagyjuk hogy jól főljön össze. Megcsináljuk a rántást (2 evőkanál liszt, olaj, bors, paprika) és belekeverjük a levesbe . Hozzáadjuk a tejfölt (ha lehet házi), és egy 1/2 paradicsom levet. Amikor minden benne van, hagyjuk még 5 percet főni.

Ananászos csirke

Hozzávalók:

1 ananász befőtt, 2 kanál liszt, 1 dl szójaszósz, 2-3 db csirkemell, 2 kanál margarin, 1 póréhagyma, kis csípős paprika. Köretnek rizs ( kb. 30-40 dkg)

Elkészítés:

Az ananászbefőtt-levet a keményítővel (liszttel) és a szójaszósszal jól elkeverjük. A csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk, és ebbe a keverékbe mártjuk. Felforrósított margarinba párolni tesszük a karikára vágott póréhagymát (zöldhagymát vagy hagymát), a csípős paprikát, majd hozzátesszük a bepácolt húst is. Amikor kissé megpirosodott, kivesszük a húst, helyére az ananászt tesszük, és puhítjuk egy kis ideig. Újból a serpenyőbe tesszük a húst, hozzáöntjük a szószt is, és addig sütjük, amíg az egész össze nem áll. Tálcán vagy tányéron szolgáljuk fel, zöldhagymával díszített főtt rizst adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: