2013-11-25 15:29:38• hírek • Kocsis Zoltán

Rövid időn belül itt a tél, csak egy oldalra parkoljanak az autók!

Sokunkban felmerül télen a kérdés: mégis hova szállítják azt a rengeteg havat, amelyet Szatmárnémeti útjairól összeszednek. Nos, megkaptuk rá a választ: a régi szeméttelepre!

A meteorológusok szerint hétfő este fagypont alá süllyedhet a hőmérő higanyszála Szatmárnémetiben, a havazás pedig akár már késő délután beköszönhet Szatmár megyében. Szatmárnémeti azonban fel van rá készülve, jelentette ki hétfő déli sajtótájékoztatón Dorel Coica polgármester és Puskás László, a Florisal közterület-fenntartó vállalat igazgatója.

Utóbbi elmondta, egyelőre hat autó áll készenlétben, amely szükség esetén azonnal elkezdi a fagyásgátlóként szolgáló magnézium-klorid szétszórását az utakon. Ezen kívül a Szamos mindkét oldalán található városrészekben két-két hóeke azonnal kész a munkára, ha a szükség úgy kívánja. A Florisal félezer tonna sót és 56 tonna magnézium-kloridot halmozott fel a téli hónapokra, 14 hóeke és további 19 jármű illetve 134 fős személyzet áll készen a bevetésre.

Puskás ezúttal is kiemelte, hogy havazás esetén három lépcsőfokban takarítják majd az utakat. A legfontosabb, A zónának nevezett övezethez tartozik a két híd, a város be-, illetve kivezető útjai, valamint a központ. A B övezethez tartoznak az egyéb fontos utak, valamint a buszok nyomvonalai. Ez Szatmárnémeti útjainak 40%-át teszi ki, ám a prioritások közé emelték a C zóna egy részét is, magyarázta Puskás.

Az igazgató és a városvezetés egy kéréssel is fordul a megyeközpont autósaihoz: annak érdekében, hogy az utak mindkét oldaláról el tudják takarítani a havat, arra kérik a gépjárművezetőket, egyik héten az út egyik, másik héten a másik oldalára parkoljanak. „Erre utasító táblákat helyezünk majd ki, a betartását pedig a helyi rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja", jelentette ki Coica. Hogy sok helyen az autók két oldalt sem férnek el, az nem sok mindenkit érdekelt...

„Annak függvényében, hogy milyen lesz az időjárás és mennyi hó esik, becsléseink szerint 2-3 millió lejbe kerül majd az önkormányzatnak a hótakarítás. Hogy összehasonlítási alapjuk legyen, a megyei utak takarítása várhatóan 4-5 millióba kerülhet", válaszolta újságírói kérdésre Puskás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: