2015-03-02 17:27:23• hírek • Kocsis Zoltán

Rongálás miatt folyik a vizsgálat a sárközújlaki tűz kapcsán

Rongálás vádja miatt folytat vizsgálatot a Szatmár Megyei Rendőrség a vasárnap délután Sárközújlakon egy sertésfarmon bekövetkezett tűzvész miatt, közölte a sajtóval hétfőn Camelia Cosma rendőrségi szóvivő.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, március elsején, vasárnap délután tűz ütött ki a sárközújlaki sertésfarmon. A hatóságokat 16.35-kor értesítették. A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltói négy autóval siettek a helyszínre, az oltásban pedig részt vett a helyi önkéntes alakulat is.

A farm két istállója gyulladt ki, több tíz méter magas és sok méter széles füstoszlopot eresztve az ég felé. A hatóság operatív fellépése ellenére is közel 4400 sertés vesztette életét a tűzben, közölte a rendőrség. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az oltás után a tűzoltóság szakemberei megállapították, minden valószínűség szerint rövidzárlat okozhatta a tragédiát, ezért a rendőrség rongálás miatt folytat vizsgálatot. A látszólagos ellentmondást Cosma oldotta fel „mivel sok minden megrongálódott a tűz miatt, ezért az eset jogi besorolása rongálás", magyarázta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: