2016-10-26 16:26:07• hírek • Szatmár.ro

Rombolhatnak, majd építenek - Romániában egyedülálló hipermarket nyílik a belvárosi erdő helyén

A Hunyadi (Corvinilor) utca és a Batizi (Henri Coanda) út által határolt terület most bozót, szinte kisebb erdő Szatmárnémeti városközpontjának közelében. Az áldatlan állapot a jövő évben változik meg, hiszen hipermarket, majd kereskedelmi központ épül a területre.

Sokakat zavart az elhagyatott földterület, amelyre egykoron az Atrium Center bevásárlóközpontot tervezték építeni. A bozótból ma már kisebb fák emelkednek ki. Hajléktalanok, kóbor kutyák, patkányok lakják a területet, a szomszédban található tömbház lakói kígyót (vagy siklót) is láttak már. Az egykori Ergolemn gyár épülete is üresen tátong. De ez nem tart már sokáig.

Azt egy ideje tudjuk, hogy két lépésben készülnek oda kereskedelmi központot építeni, előbb egy Kaufland hipermarket, majd több üzletes bevásárlóudvar és sok parkolóhely lesz itt belátható időn belül.

Kereskényi Gábor polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a polgármesteri hivatal kiadta a bontási engedélyt, így a befektetők hamarosan letarolhatják a területet. Mint megtudtuk, jövő tavasszal kezdenék meg az építkezést, amely öt hónapig tart - 2017 szeptemberében pedig meg is nyitnák a hipermarketet. Ami egyedülálló lesz Romániában, hiszen az elektromos autóknak külön parkolóhely jár majd, és elektromos töltőpont is lesz a parkolóban.

A tervek szerint az első lépésben megtisztítják a területet, lebontják a még álló, a tervezők szerint 26 kisebb-nagyobb épületet. A folytatásban csak az egyik részen dolgoznának, itt 176 parkolóhely és egy Kaufland hipermarket épül. Az eredeti tervek szerint azt még idén meg akarták nyitni, de most már világos, hogy csak jövőre fog rá sor kerülni. Azt követően viszont újabb épületeket húznának fel, egy bevásárlóudvart kialakítva, további 130 parkolóhellyel.

"Ahogy a NEPI plázája esetében, úgy ebben az esetben is az a legfontosabb a polgármesteri hivatalnak, hogy a rendezetlen területnek, amely a város egyik szégyenfoltja, rendeződik a sorsa" - mondta a sajtótájékoztatón Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: