2012-02-16 12:39:19• hírek • MTI

Romániában 140 település van még elzárva a külvilágtól

Romániában 140 település van még elzárva a külvilágtól a vastag hóréteg miatt, 84 megyei rangú út járhatatlan, ugyanakkor az országutakon már viszonylag jól lehet közlekedni.

Csütörtökön délelőtt megnyitották a magyar határ és Székelyhíd közötti útszakaszt is. A létavértesi határátkelőtől a romániai Székelyhídig vezető DN 19D jelzésű országutat szerdán este zárták le, miután sárga hóriadót bocsátottak ki Románia nyugati részére, amely délután ha óráig lesz érvényben. A romániai országutakat kezelő állami vállalat közlése szerint csütörtökön délelőtt 11 órakor feloldották a zárlatot, és ezen az úton is lehet már közlekedni.

A legutóbbi jelentés szerint jelenleg csak három országút van lezárva, a DN 1H jelzésű út Élesd (Alesd) - Szilágynagyfalu (Nusfalau) közötti szakasza, a DN 1P jelzésű út Pusztaújlak (Uileacu de Cris) és Hagymádfalva (Spinus) közötti szakasza, valamint a DN 67D jelzésű út Baia de Arama és Herkulesfürdő (Herculane) közötti szakasza.

A belügyminisztérium csaknem 5 ezer rendőrt és csendőrt irányított a hótól elzárt településekre.

Fotó: Egyed Ufó Zoltán/MTI
Hófal mellett mennek iskolából hazatérő gyerekek a székelyföldi Székelyvarságon (Varsag) 2012. február 15-én. A hóátfúvások miatt a térségben több méter magas hótorlaszok keletkeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: