2015-07-07 13:43:11• hírek • MTI

Robotokat építenek a gyerekek a MADISZ-táborban

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) július 20 és 26 között Tudományok (robotok) Tábort szervez Kányaháza a 8-15 év közötti gyerekek és fiatalok részére. A szervezők közleménye.

Sajnos a városban alábbhagyott a gyerekek és fiatalok reál tudományok iránti lelkesedése, érdeklődése, egyre kevesebben készülnek mérnöki pályára. A kontinensünk mérnök hiánnyal küzd. Szeretnénk visszafordítani a jelenséget. A tábori csoportos foglalkozások a Robotika komplex irányú feldolgozására törekszenek, bemutatva az alkalmazott matematika, fizika és informatika ide vonatkozó elemi alapjait.

A mérnöki tudományok gyökereinek bemutatásával az a célunk, hogy a résztvevők érdeklődését felkeltsük, fenntartsuk és irányítsuk a mérnöki és kutató-fejlesztő műszaki irányba. Az ismeretek elsajátítása alatt személyi számítógépek mellett Lego Mindstorms Nxt Education 2.0 robotépítő szettek kerülnek felhasználásra. A foglalkozások fejlesztik a kreatív gondolkodást a verbális kommunikációt és az együttműködési készséget. A résztvevőknek tapasztalat általi tudásszerzést ajánlunk.

Fontos szempont számunkra a fiatalok kreativitásának fejlesztése robotok és más mechatronikai berendezések építésével, csoportos gyakorlati, képzési tevékenységekkel. A műszaki-technikai képességek fejlesztését: mozgásos ügyességi, kézügyességi, érzékelési, technikai gondolkodást fejlesztő feladatokkal igyekszünk elérni.

A műszaki-technikai képesség fejlesztése érdekében Lego Mindstorms Education készletek és az ehhez kapcsolódó Nxt-G grafikus programnyelv alapjait sajátíttatja el a debreceni Huszár Gál Gimnázium Általános és Alapfokú Művészeti Iskola szakkör vezetője, Vágner Richárd. A táborban érdekes fizikai kísérleteket mutat be Szabó Oszkár szakpedagógus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: