2014-09-02 12:23:01• hírek • Kocsis Zoltán

Robbanás az ákosi strandon, az áldozatokat Bukarestben ápolják

Illusztráció
Illusztráció

Robbanás történt hétfő késő délután az ákosi termálfürdőben: egy három tagú család súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket kedd hajnalban a fővárosba szállították. Az előzetes vizsgálatok alapján a családfő gondatlansága okozta a balesetet.

A hatóságokat hétfő délután 18.12-kor értesítették a robbanásról. A rendőrség tájékoztatása szerint eltörött egy termálvizet szállító vezeték a kádfürdőt magában foglaló házikóban. A közleményük ekkor még egy sérültről tett említést.

Hamarosan kiderült azonban, hogy nem egy, hanem három személy sérült meg: egy házaspár és hat éves gyerekük. Őket a Szatmár Megyei Kórházba szállították, ahol 70-80%-os égési sérüléseket diagnosztizáltak mindhármójuk esetében. Mivel ilyen súlyos égési sérüléseket az intézmény nem képes ellátni, a hadsereg C-27J Spartan repülőgépével még kedd hajnalban Bukarestbe szállították őket. A művelethez Mircea Dusa honvédelmi miniszter személyes jóváhagyására volt szükség.

Az elsődleges vizsgálatok alapján a balesetet a gondatlan apa okozta, aki - az írásos és szóbeli figyelmeztetés ellenére - rágyújtott a kádfürdőt magában foglaló házikóban. A termálvíz és a gőz magas kéntartalma pedig a nyílt láng hatására robbanást okozott.

Másfél héten belül ez már a második tragédia, ami a Szatmár megyei strandokon történt: augusztus 21-én a tasnádi strandon egy férfi szenvedett halálos áramütést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: