2016-05-02 12:47:27• hírek • Kocsis Zoltán

Részegen, jogsi nélkül – volt dolga a közúti rendőrségnek

Volt dolga a hétvégén a közúti rendőrségnek Szatmár megyében: nem kevesebb, mint öt ittas vezetőt fogtak el. Volt, akit az árok buktatott le.

Az ittas vezetők közül ketten szenvedtek közlekedési balesetet, ám szerencséjükre kisebb sérülésekkel - na meg bírósági eljárással - megúszták az esetet. Szombaton Vámfaluban a 35 éves Ecaterina M. nem adott elsőbbséget személygépkocsijával egy Ausztriában bejegyzett, szabályosan közlekedő Honda motorkerékpárnak. Akinek vezetőjéről, a 42 éves, avasfelsőfalui H. Vasiléről kiderült, bizony ittasan pattant nyeregbe: a szonda 0,57 mg/l alkoholszintet mért leheletében.

Hasonló alkoholszintet - 0,52 mg/l - produkált az a szamosdobi Radu B. is, aki Szamosdob és Csengerbagos között nem tudott bevenni egy jobbkanyart a túlzott sebesség miatt. A személygépkocsi az árokba borult, 28 éves vezetője, valamint két utasa kisebb sérüléseket szenvedett.

Vasárnap két ittas vezető akadt horogra Nagykárolyban a Viilor utcában: előbb a 27 éves C. Zsolt 0,53 mg/l, később a 22 éves érdengelegi Nicolae I. 0,89 mg/l alkoholszintet produkált.

A legittasabb viszont a 20 éves vámfalui Daniel D volt, akit szombaton Nagyhegyen fogtak el. Ő már kiérdemelte a mattrészeg titulust, hisz 0,94 mg/l-t mért a szonda. A fiatalembernek ráadásul még vezetői engedélye sem volt.

Nem ő volt azonban az egyedüli hasonló helyzetben. Még pénteken Erdődön állították meg a 27 éves Robert C-t, aki hamis rendszámmal felszerelt, bejegyzetlen robogóval furikázott - jogsi nélkül. A 23 éves Daniel P-nek volt ugyan vezetői engedélye - valamikor -, ám azt korábban a rendőrség felfüggesztette. A férfi ezzel együtt kormánykerék mögé ült, tettéért pedig hamarosan a bírói pulpitus elé állhat a törvényszéken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: