2016-04-27 15:49:37• hírek • Szatmar.ro

Remekeltek a szatmáriak az Országos Ökumenikus Vallásolimpián

Szatmárnémeti is remekelt az elmúlt hétvégén a Kolozsváron megrendezett Országos Ökumenikus Vallásolimpián.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumot Szilágyi Balázs, Kállai Lídia, Gáti Gábor, és Moroz Lóránd képviselték. Ketten közülük kiemelkedő eredményt értek el. A XII. osztályos Moroz Lóránd országos II. helyezést ért el, (felkészítő tanára Higyed Gyöngyi), valamint a X. osztályos Kállai Lídia dicséretben részesült (felkészítő tanára: Székely Tünde).

"A diákok szép eredménye a Szentírás tanulmányozása iránti hűségüknek és szorgalmuknak köszönhető, mely emberré formálásukban is jó hatással van rájuk", méltatta a versenyzőket Higyed Gyöngyi.

A verseny izgalmán túl a diákok különleges kulturális programokban vehettek részt: Ady-est, koncert, történelmi séta Kolozsvár nevezetességei érintésével. Kivételes engedéllyel felmehettek a Szent Mihály templom tornyába is, és panorámában láthatták kincses Kolozsvár központját és környékét. Nagy élményt jelentett a Farkas-utcai teljesen felújított református templom meglátogatása, valamint a Belvárosi Unitárius templom megtekintése is.

"A házigazdák kitűnő szervezésének és vendéglátó szeretetének köszönhetően, diákjaink remekül érezhették magukat. Ezúton is köszönjük munkájukat, szolgálatukat. Mégegyszer gratulálunk az egész csapatnak és a kiemelkedő eredményt elért diákoknak és felkészítő tanáraiknak", zárta a beszámolót Higyed Gyöngyi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: