2015-08-03 10:21:44• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Református ifjúsági tábor helyszíne volt Nagytarna

Július utolsó hete több mint másfélszáz fiatal számára az év alighanem legjobb pillanatait hozta a nagytarnai Ecosunhomeban.

Óriási elvárás elé helyezték a szervezőket azok a fiatalok, akik már ez év januárjában a közösségi oldalon megírták: semmit sem várunk jobban, mint a tarnai tábort. Ilonczai Zsombor egyházmegyei ifjúsági előadó vezetésével idejében elkezdték a készülődést. A téma adott volt, már csak ki kellett dolgozni a Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának javaslatát, miszerint Kárpát-medence fiataljai több nyári programon a bizalomról tanulhattak.

A fiatalok a hét minden napján istentiszteleteken vehettek részt a tábor újonnan kialakított teraszán. A nyitó istentiszteleten Kovács Sándor esperes a tábor alapigéje szerint hirdette az Úr szavát: „Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám Őbenne bízom." (Zsolt 18,3) Ekkor tanulhatták meg a tábor himnuszát is, melynek refrénjét tiszta szívből könyörögték a hét folyamán: "Lélek, add, hogy benned teljesen megbízzak, A vízen bátran veled járjak, és bárhová hívsz, menjek. Vigyél tovább, mint a lábam tudna menni, Taníts teljes hittel járni, jelenlétedben élni." Isten jelenléte határozta meg a tábor további istentiszteleteit, melyen Horváth Erzsébet, Mátyási Gerda, Pop Péter, Erdei Attila és Vajas Petra teológusok a vakon született ember meggyógyításáról szóltak. A bizalom nem arról szól, hogy hiszem, ha látom, hanem arról, hogy látom, mert hiszem. A lelki látás kivezet a csalódásokból, és eljuttat az Isten megismeréséig, és a belé vetett bizalom megerősödéséig, mely kihat az önbizalomra és az emberek felé irányuló bizalomra is. Ezt az utat járták be a fiatalok a délelőtti előadásokon is, amikor Rácz Ervin a bizalomvesztésről, Király Lajos a férfi és nő különbözőségéről, Fülöp Tamás és Jobb Domokos az önbizalomról, Varga Botond pedig a barátságról szólt. Rögtön az előadások után kiscsoportos beszélgetésekben mélyíthették az üzenetet, nyitottan, őszintén beszélgetve egymással és Istennel. Márk-Nagy Ágota környezeti nevelő az EKE-től néhány önkéntesnek bemutatta az ún. darázs-garázs programot.

Vetélkedők, koncertek, flashmob

Az ifjúsági tábor célja nem csak az volt, hogy megtanítsa viselkedni a fiatalokat az istentiszteleteken, hanem az, hogy az élet különböző területein életükkel tudják hirdetni a Krisztust. Fontos tehát keresztyén módon játszani, vetélkedni, táncolni, sportolni, énekelni, egyáltalán élni. Éppen ezért a vetélkedők sportszerűségre bíztattak. A tizenkét bibliaórás csoport hat vetélkedős csoporttá alakult át. Szerdán hosszú túra várt a fiatalseregre egészen az úttörőtáborig, ahol a szalonnasütés után számháborúzhattak. Az esti programok is fiatalosak voltak. Kása Zsolt és Melinda néptáncra hívtak. A tábornak volt egy erre az alkalomra összeverbuválódott dicsőítő csapata is a Bízz Band. Szerdán fergeteges koncertet adott a The Phoenix együttes. Utolsó este a tábortűznél pedig mindenki kiélhette kreativitását és énektudását a Ki mit tud-on, és a Karaokén. Kerekes Emőke fitneszedző pár perces flashmobra oktatta az ifjakat és a szervezőket is. A villámcsődület eredménye a Világíts Tv-ben hamarosan látható lesz.

A nikodémusok órája is lelki élményt hozott a táborban. Miközben a tábor nagyobb része takarodóra indult, esténként előre jelentkezhettek a Láthatatlan színházra, oda ahol bekötik a szemet, de jelképesen kinyitják a szívet és a többi négy érzékszerven keresztül megtapasztalható Isten átölelő jelenléte. A szervezők tizennégy perc alatt elvezették a delikvenseket a bölcsőtől a sírig, sőt azon túl a feltámadásig, megrázó, életre szóló hatást érve ezzel el. Tolnai János vezetésével az esti filmek is tanulságosak voltak.

Ifjúsági tábor volt Nagytarnán

Amikor Gellén Sándor a Nagybányai Református Egyházmegye esperes bezárta a tábort, mindenki elégedetten konstatálta: az utóbbi évek legjobb táborán vannak túl a református fiatalok, akik szinte könyörögtek, hadd maradhassanak legalább még egy hetet. A szervezőknek, akik igazi csapatként működtek, ennél nagyobb fizetség nem is kell. A csapatmunkában a fenn megemlítetteken kívül oroszlánrészt vállaltak: Nagy Erika, Genda Bernadett, Póti Eduárd, Kótai Levente, Karikás Orsolya, Gellén Máté, Moldován Krisztina, Kürti Tamás és Dohi Arnold.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: