2011-09-12 15:05:28• hírek • Póti Orsolya

Új otthona udvarán kezdte a tanévet a Kölcsey

Öt héttel ezelőtt a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége még nehezen hitte el, hogy az új épületben, az egykori Római Katolikus Püspökség konviktusában kezdik az új tanévet. De a kitartó munka, valamint a tanárok, a diákok és a szülők önzetlen segítsége lehetővé tette, hogy szeptember 12-én új otthonuk udvarán kerüljön sor a hagyományos tanévnyitó ünnepségre.

A rendezvényen köszönthették Kelemen Hunor kulturális minisztert és Pásztor Gabriella államtitkárt, valamint jelen voltak vezető politikusaink, mint Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke, Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester, Erdei D. István parlamenti képviselő, Pataki Csaba alprefektus, Varga Attila parlamenti képviselő.

„Büszke vagyok arra, hogy én is Kölcseys lehetek és büszke vagyok a főgimnázium közösségére, hiszen iskolánk nem első alkalommal bizonyította be erejét és kitartását. Bár ezidáig nehéz körülmények között működtünk, mégis sikeres évet zártunk: diákjaink sikeresen szerepeltek a nagy megmérettetésen, az érettségi vizsgán, és sikeresen vettek részt tanulmányi versenyeken." - mondta el beszédében Pataki Enikő igazgatónő, aki végezetül köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik megtalálták a megoldást arra, hogy a főgimnázium végre igazi otthonra találjon.

Bár még nem zajlott le minden munkálat az épületben és még vannak hiányosságok, de minden feltétel adott arra, hogy a diákok jó körülmények között kezdhessék el az új tanévet.

Az igazgatónő után Kelemen Hunor oktatási miniszter vette át a szót. „A Kölcsey kivívta magának azt a helyet, amelyet csak kitartó munkával, tudással tudott megszerezni. Szerintem azok lesznek sikeresek, akik újítani tudnak, de csak azok tudnak valami újat felmutatni, akik szilárd alapról indulnak. Ilyen szilárd alap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium is." - fogalmazott a miniszter.

Szász Piroska új főtanfelügyelő-helyettes is köszöntötte a jelenlevőket, és elmondta: kemény munka vár úgy a diákokra, mint a tanárokra az új tanévben, hiszen az eddiginél magasabbra kell emelni a mércét.

A főtanfelügyelő-helyettes beszédét követően az elballagott diákok üzenetét hallgathatták meg a jelenlévők. Erdei D. Lilla volt Kölcseys diák szólt a tanárokhoz és főként a diákokhoz. Végezetül Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök kérte Isten áldását a tanintézmény munkájára.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: