2008-11-17 14:29:35• hírek • Szatmár.ro

Rangos elismerésben részesült

A Farkas Gyula Egyesület a Matematikáért és Informatikáért, az Erdélyi-Múzeum Egyesület Matematikai és Informatikai Szakosztálya, valamint a Radó Ferenc Matematikaművelő Társaság Farkas Gyula emlékérmet adományozott Olosz Ferenc matematikatanárnak.

A rangos elismerést a Kolozsváron megrendezett Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében adták át. A díjat 2006-ban alapították, azóta minden évben három olyan matematikatanárnak ítélik oda, akiket a tehetség gondozásának és a tudományos ismeretek gyarapításának szempontjából választanak ki. Olosz Ferenc mellett Bíró Judit, sepsiszentgyörgyi, valamint Kürthy Katalin,  kolozsvári tanárnők kaptak elismerést.

 

„Nagyon megtisztelő számomra ez a díj, hiszen ez a legrangosabb elismerés a matematika terén, melyet egy középiskolás tanár kaphat"- mondta el a Szatmár.ro-nak Olosz Ferenc.

Olosz Ferencnek eddig három könyve jelent meg, 42 cikket publikált, 68 tudományos előadást tartott különböző hazai, illetve nemzetközi konferenciákon. A Farkas Gyula díj egy kizárólag erkölcsi elismerés, három testület döntése alapján. Az emlékérmet Széchenyi Kinga, magyarországi képzőművész készítette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: