2016-08-31 16:09:43• hírek • Szatmár.ro

Rangos berlini borversenyen szerzett öt érmet a Nachbil

Két arany és három ezüstérmet "hoztak el" Berlinből a remek krasznabélteki borok.

Nagyon rangos eseményen, a Berliner Wine Trophy borversenyen mutatkozott be nemrégiben a Nachbil néhány bora. A BWT-t 2004 óta rendezik meg. A német bormarketing társaság (DWM) szervezésében idén augusztusban több mint száz szakértő több mint 5 ezer bort értékelt. Ez a verseny a legnagyobb az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) által védnökölt mustrák sorában.

A krasznabélteki Nachbil a rangos megmérettetésről öt éremmel tért haza. A borászat vörösborai - a Syrah 2013, a Cabernet Sauvignon 2013 és a Pinot Noir 2013 - ezüstérmet nyertek. A krasznabélteki borászat vörösborai messze földön híresek, ezek az érmek talán nem is voltak annyira meglepőek a Nachbil munkatársai számára.

Sőt, biztosan nem volt akkora meglepetés a vörösborok sikere, mint ami a fehérborok mezőnyében történt. A 2015-ös Chardonnay Barrique és a szintén tavalyi Grünspitz ugyanis aranyérmet nyert Berlinben. "A fehérborainkkal ilyen rangos versenyen ilyen sikeresek még nem voltunk! A 2012-es Rajnai Rizling ugyan már szintén aranyérmes volt ezen a versenyen két évvel ezelőtt, ám most két borunk is a legmagasabb minősítést kapta" - magyarázza Serli Csilla, a krasznabélteki Nachbil borászat munkatársa.

Ő mesélt a Szatmár.ro-nak a két aranyérmes fehérborról is: "A két díjazott fehérbor valóban nagyágyú. A Grünspitz soha nem volt ilyen kiváló, idén először kezdtük meg az értékesítését. A Chardonnay Barrique-kal kapcsolatban már hallottuk szakemberektől, hogy csodálatos, tiszta, rumos dióra emlékeztető ízű - úgy látszik a németországi zsűri is így ítélte meg."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: