2014-07-29 12:56:12• hírek • Szatmar.ro, refszatmar.eu

Rájuk bízott kincs - Közel háromszáz táborozó Nagytarnán

Sosem fogom elfelejteni ezt a hetet! - értékelte a Nagytarnán töltött időszak után a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági táborát egy fiatal, és nem volt egyedül ezzel a véleménnyel. Már-már fesztiválhangulat lett úrrá az Ecosunhome nevű új létesítmény területén, hiszen közel háromszáz ifjú jó hangulat kíséretében hallott Istenről.

Az ifitábor témájában a következő igei mottókhoz igazodott: „És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt." (1Móz 2,15) „A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által." (2Tim 1,14) Tizenhat bibliaórás csoportba és nyolc vetélkedős csapatba tömörültek a táborlakók. A bibliaórákon olyan bibliai növényekről és igei üzeneteiről tanulhattak, mint az egres (felelősség), fügefa (kegyelmi idő), olajfa (új lehetőség), tök (kegyelem és változás), szőlőtő (kiválasztás és Krisztushoz tartozás). Az istentiszteleteken a teológusok ugyanebből az elgondolásból a bibliai állatok mondanivalóját adták tovább: kotló és csibék (együvé tartozás), varjak (gondviselés), galamb (Szentlélek), kígyó (megváltás), valamint bárány (áldozat). A nyolc vetélkedős csoport egész héten versenyzett egymással a vetélkedőn erősítve a csapatszellemet és az egymásért való kiállást.

Az előző években is nagysikerű Láthatatlan színház is várta delikvenseit, ami után lelkigondozókkal lehetett egy jót beszélgetni. Idén a lábmosás és az utolsó vacsora élményét élhették át résztvevők. Szerdán és pénteken fergeteges koncerthangulatban hallhatták a szászrégeni Sófár együttest és az érmelléki Élő kövek dicsőítő csapatot, akik még közelebb vitték a fiatalokat Istenhez.

Focibajnokság, íjászat és szabadidős tevékenység után csütörtökön igazi tehetségek mutatták meg magukat a házi Ki mit tudon. Voltak, akik lélegzetelállítóan táncoltak, voltak, akik énekeltek, vagy saját verset mondtak. A Karaokén többen is énekelhettek, kiérdemelve a vastapsot a közönségtől, amely együtt énekelte a slágereket velük. A péntek esti tábortűznél szituációs jeleneteket kellett előadni, mégpedig azt, hogyan szakítanak a különböző népcsoportok vagy rétegek képviselői. Hangos nevetés kísérte ezeket, mint ahogyan a teológusparódiát is.

A nagytarnai táborozók

A délelőtti előadásokon Békésy Erzsébet a környezetvédelemről, Kurta Tőtős Beáta a pályaválasztásról, Vass Zoltán a szexuális kísértésekről, Rácz Ervin a selfieről és Póti Eduárd a zsoltárfordításokról értekezett. A nyitó istentiszteletet Ilonczai Zsombor főszervező a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági előadója, a záró alkalmat Nagy Sándor a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese tartotta. A hétköznapi szabadtéri istentiszteleteken Dohi Arnold, Karikás Orsolya, Gáti Tibor, Bíró Botond és Kaszaniczki Csongor szolgált. Nagy Erika az egyházmegye missziói előadója pedig köszöntötte a prédikátorokat. A szervezőcsapatban ezen kívül hathatósan közreműködött még Tolnai János, Tolnai Zelma, Máthé Róbert, Kovács Mátyás, Jobb Domokos, Vajas Petra, Kallós Lilla, Genda Bernadett, Pop Péter, Lukács István, Varga Tamás, Szűcs András, Suvanjejev Elisabeta, Erdei Attila és Kürti Beáta. A szakácsnők: Cucuiat Sára, Bíró Magdolna Ilona és Lábos Erzsébet pedig egész héten át szinte megállás nélkül munkálkodtak.

Előadásokat is tartottak különböző témakörökben a táborlakóknak

A változékony időjárás sem tudta megakadályozni a tábor jó hangulatát, a Természet és szeretet otthona pedig elkezdte működését, rendeltetését, hogy a fiatalok életében rámutasson arra, hogyan őrizhetik meg az Istentől kapott kincset. A szeretet pedig ugyan sajnos nem természetes az Istentől elfordult világban, de a Jézustól kapott új természet által csak akkor érdemes szeretni, ha az természetes, hiteles. A fiatalok pedig természetesen nem csak a jövő egyháza, hanem a jelené is. A nagy létszámú táborsereg azt üzeni az egyháznak, számíthatnak rájuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: