2015-05-28 16:21:52• hírek • Kocsis Zoltán

RMDSZ: a Pannónia ügyében azonnal lépni kell

Bírálta Dorel Coicának szatmárnémeti polgármesterének a Pannónia szálló kisajátításáról szóló kijelentéseit a városi tanács RMDSZ-es frakciója illetve a városi szervezet elnöke, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

Kereskényi és Nits János tanácsos, urbanisztikai szakember egybehangzó véleménye szerint előbb meg kellene őrizni azt, amit ki akarjunk sajátítani. „Mindannyian látjuk, milyen állapotban van az épület. A gond az, hogy nem csak statikailag szenvedett súlyos károkat az épület, hanem esztétikailag és eszmei értékében is. Éppen ezért létfontosságú, hogy elkezdődjenek legalább az állagmegőrző munkálatok", jelentette ki Nits.

„Örülök, hogy a polgármester úr figyelembe vette az RMDSZ javaslatait - hogy nem használjam a plagizálás kifejezést", utalt beszédében Kereskényi arra, hogy idén április végén az RMDSZ szándéknyilatkozatában felvetette annak lehetőségét, hogy a polgármesteri hivatal átköltözhetne az épületbe.

Coica szerdán jelentette be, hogy szándékában áll kisajátítási eljárást indítani a Pannónia-szálló tulajdonjogának megszerzése érdekében, hogy azt követően 2020-ra oda költözhessen a polgármesteri hivatal. „Egy ilyen jellegű kisajátítási eljárás minimum három-négy évig eltart. Amennyiben a tulajdonos nem fogadja el a felajánlott árat, akkor erről bíróság dönt. Ahelyett, hogy badarságokat beszélne és bebizonyítsa, hogy nem ismeri az általa felhozott kisajátítási törvényt sem, ideje lenne pénzt elkülöníteni és elkezdeni az épület állagának megőrzését", jelentette ki Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: