2015-06-08 14:14:22• hírek • Szatmár.ro

Diákszínjátszó fesztivált tartottak Halmiban

Tizedik alkalommal rendezték meg a diákszínjátszó fesztivált Halmiban a hétvégén.

Hagyomány már, hogy Halmiban minden évben találkoznak a diákszínjátszók, megmuttatva a zsűrinek, a nézőknek és természetesen egymásnak, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban, milyen új darabot állítottak össze. Így történt ez a hétvégén is.

A helyi kultúrotthonban tartott fesztiválon most is sokan vettek részt. Az Avasújvárosi angyalok (Avasújvárosi Általánios Iskola) a Meghalsz Banya című komédiát adták elő, a Csúcs Nebulók (G. E. Palade Élelmiszeripari Szakgimnázium) az A világ legbutább cirkusza című darabbal nevettettek. A Hagyományőrzők (Bogdándi Petri Mór Áltaklános Iskola) tagjai Ángyoméknál címmel életképet mutattak be, a Fecsegő tipegők (Halmi Általános Iskola) pedig gyermekmonológgal léptek színpadra. A Piskóták (Piskolti Általános Iskola) Az ebeczki délutánok címmel elbeszélést mutattak be, a Kristályszemek (Avram Iancu Általános Iskola) diákszínjátszói pedig Az álomlátó című adaptációval szerepeltek a fesztiválon. A Napraforgók (Vámfalui Általános Iskola) komédiával érkeztek a fesztiválra, aminek címe Az alkohol öl volt. Szintén komédiát adtak elő az Örökmozgók (Túrterebesi Általános Iskola) A fülemüle címmel, a Dömdödöm társulat (Nagykárolyi Művelődési Központ) pedig Vacskamati négyszögletűje címmel adtak elő mesejátékot. Az Ezek megőrültek (Szaniszlói Általános Iskola) diákszínjátszói Fillentő címmel adtak elő egy darabot.

Diákszínjátszó fesztivál Halmiban

A színjátszók produkcióját négytagú zsűri értékelte: Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő, a zsűri elnöke, Péter Attila Zsolt és Rappert-Vencz Gábor színművészek valamint Szabó Kinga újságíró.

Az idei fesztivál első díját megosztva kapta a Krisztályszemek és a Dömdödöm, a második helyen a Fecsegő tipegők társulat végzett, a harmadik helyezett pedig szintém megosztva a Hagyományőrzők és az Örökmozgók lettek.

Diákszínjátszó fesztivál Halmiban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: