2015-07-29 12:45:31• hírek • Szatmár.ro

Projekt zárul és újabb indul Halmiban

Vége a mezei utak kövezésének, következik az erdőtelepítés Kisbábony határában.

Szerdán zárul le Halmiban az a pályázat, melynek keretében EU-s támogatással összesen 7 kilométernyi mezei utat köveztek le. Olyan utak ezek, amelyek az év bizonyos szakaiban traktorral is nehezen voltak járhatók, most pedig akár kisautóval is könnyen lehet rajtuk közlekedni. Sok halmi lakos használja ezeket, ugyanis mezőgazdasági területek lettek könnyebben megközelíthetők a kövezésnek köszönhetően.

„Az út Halmiból a vásár mellől indul el, a kanális partján halad, a dabolci lejáratnál, a dabolci kanálisnál végig, egészen a halmi vámig. Hozzá tartozik még egy kilométernyi útszakasz, Bábony és a tehénfarm között. Két útszakaszból áll tehát a 7,1 kilométer, de a pályázati kiírásban nem szerepelt, hogy összefüggő utat kell modernizálni - a lényeg az volt, hogy nemzetközi utat kell tehermentesíteni egy másik modernizálásával" - magyarázta Incze Lajos polgármester.

Egy projekt lezárul, egy másik viszont csütörtökön indul: a Halmi önkormányzat és a Környezetvédelmi Minisztérium közös projektje révén 70 hektár erdőt fognak telepíteni Kisbábony település határába. A projekt összértéke 2 millió lej, ebből 130 ezer lejt kell kifizetnie a helyi polgármesteri hivatalnak. A pályázat öt évre szól, a rendelkezésre álló összegből pedig a munkálatokat elnyerő cégnek elő kell készítenie a terepet, fákat kell telepítenie és gondoznia is kell a csemetéket a projekt lezárásáig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: