2014-11-26 19:59:44• hírek • Kocsis Zoltán

Prioritás a költségvetés

Románia számára a jelenlegi prioritás a 2015-ös költségvetés mihamarabbi elkészülése kell legyen, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor parlamenti képviselő. Ugyanitt Pataki Csaba szenátor törvényhozási újdonságról számolt be.

„Megítélésem szerint sajnos nehéz gazdasági-pénzügyi év elé nézünk. Ennek megfelelően szűkös költségvetésre számítok, amely nem tesz lehetővé nagy, látványos beruházásokat", jelentette ki.

Hogy ez Szatmár viszonylatában mit jelenthet? „Kíváncsi vagyok, az oly sokszor beígért kerülőút szerepel-e majd a költségvetésben? Legalább akkora összeget kellene elkülöníteniük erre, hogy a kivitelezési tervet el lehessen készíteni és a kisajátításokat befejezni. Ha nem, akkor megmarad tovább ígéretnek. Ám ezeket az aberráns ígéreteket a választók előbb-utóbb számon fogják kérni!", mondta a képviselő.

Pataki Csaba beszámolt arról, hogy a munka, család és szociális párbeszéd szakbizottság tagjaként sikerült a szenátussal elfogadtatni azt a tervezetet, mely szerint ne csak azok a személyek kapjanak korkedvezményt, akik legkevesebb hat évet ledolgoztak nehéz körülmények között, ún. egyes fokozatban. „Szerintem ez diszkrimináció! Aki mondjuk öt évet dolgozott csak bányában, az is megszenvedett", érvelt. A tervezet a képviselőház döntésére vár.

Szintén az említett szakbizottság javaslatára megkétszerezték a kártérítés mértékét a kommunista rendszer áldozatainak: ha ők maguk élnek, akkor 400 lejt, ha nincsenek az élők sorában, akkor özvegyeik 200 lejt kapnak. Évente.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: