2011-02-14 14:50:26• hírek • Szatmár.ro

Népszerű matekverseny

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Zrínyi Ilona illetve a Gordiusz matekverseny, idén közel 1600 Szatmár megyei diák jelentkezett a vetélkedőre.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is  megrendezi a Zrínyi Ilona illetve a Gordiusz kétfordulós (körzeti verseny, döntő) matematika feleletválasztós tesztversenyt, magyarországi és határon túli magyarul tudó elemi, általános, illetve középiskolás diákok részére.
A vetélkedő célja: a matematika népszerűsítése. Lehetőséget biztosítani arra, hogy az első fordulóban egy-egy körzet tanulói a hagyományos versenyektől eltérő formában mérhessék össze matematikatudásukat, logikus gondolkodási képességüket évfolyamtársaikkal.

A versenyen III-VIII. és IX-XII. osztályos tanulók vehetnek részt. A döntőt pedig a magyarországi Kecskeméten április 20 - 22. között rendezik meg, ahova minden évfolyam legjobbjai kaphatnak meghívást.

Szatmár körzetéből összesen 1590 tanuló jelentkezett a megmérettetésre idén. Az első, körzeti forduló  február 18-án (pénteken), 15 órai kezdettel lesz megrendezve. A versenyt feleletválasztós teszt formájában bonyolítják le. A versenyen a feladatok megoldására a III-IV. osztályos tanulóknak 60 perc (25 feladat), az V-VI. osztályos tanulóknak 75 perc (25 feladat), a VII-VIII. osztályos tanulóknak 90 perc (30 feladat) áll rendelkezésükre. A IX-XII. osztályokban minden versenyzőnek 90 perc alatt 30 (évfolyamonként különböző) feladatot kell megoldania. A feladatok után öt lehetséges válasz található, amelyek közül pontosan egy helyes. A helyes válasz betűjelét a feladatlaphoz mellékelt kódlapon kell megjelölni.

A verseny helyszínei: Szatmárnémetiben a III-IV. osztályos tanulók a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, az V-VIII. illetve a IX-XII. osztályos tanulók a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. (Cosbuc utca 1-2. szám). Nagykárolyban a III-VIII. osztályos tanulók a 3-as Számú Általános Iskolában, a IX-XII. osztályos tanulók az Elméleti Líceumban versenyeznek. Tasnádon az Általános Iskolában lesz a verseny megszervezve.
Kezdési időpont minden helyszínen (az egész Kárpát-medencében) 15 óra, de a versenyzők 15-20 perccel kezdés előtt legyenek a verseny helyszínén!

A versennyel kapcsolatos részletes leírások megtalálhatók a www.mategye.hu internet címen is.


Matekverseny, sok résztvevővel
Matekverseny, sok résztvevővel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: