2014-11-07 16:17:29• hírek • Fizetett politikai hirdetés

Ponta veszélyt jelent Romániára!

A péntek kora délután megtartott sajtótájékoztatón a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezetének vezetői hivatalosan is bejelentették: az államfőválasztás jövő vasárnap esedékes második fordulójában Klaus Iohannist támogatják!

„A Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezete minden rendelkezésére álló eszközzel Klaus Iohannist fogja támogatni az elnökválasztáson. Mondom ezt szervezetünk valamennyi tagja nevében", jelentette ki Leitner János, az NDF megyei elnöke. „Az elnöknek képviselnie kell az országot úgy bel-, mint külföldön. Immár 15 éve ismerjük Klaus Iohannist és tudjuk, hogy becsületes, tisztességes, szerény ember. Keveset beszél, ám amit mond, az úgy is van", jellemezte a Keresztény Liberális Szövetség jelöltjét Leitner.

Az NDF megyei elnöke szerint Iohannis külföldön és belföldön is komoly megbecsülésnek örvend, ezt bizonyítja, hogy az őt ismerőkön kívül szinte az összes erdélyi megye és az egyetemi városok szavazói, valamint a külföldön élők is az egykori nagyszebeni polgármesterre tették voksukat.

„Egy spanyol szerző azt mondta egyszer, a rossz elnököt azok a jó emberek választják meg, akik nem mennek el szavazni. Menjünk el vasárnap szavazni és válasszunk egy jó elnököt. Válasszuk meg Klaus Iohannist".

Ressler István alelnök szerint Iohannis tettei, megvalósításai, projektjei bizonyítják: ő a legrátermettebb arra, hogy Románia elnöke legyen. Úgy vélte, Iohannis képes lesz rendet teremteni és betartatni a törvényeket, „mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy mentelmi jogárról is hajlandó lemondani". Ressler emlékeztetett arra, hogy akárcsak szinte valamennyi erdélyi megyében, Iohannis Szatmárban is nyerni tudott az első fordulóban: etnikai hovatartozástól függetlenül gondolta úgy a legtöbb szavazó, hogy Ő a megfelelő választás!

Radu Nicoara, az ACL Szatmár megyei szervezetének liberális társelnöke beszámolt a csütörtökön Kolozsváron megtartott találkozóról, ahol Iohannis, valamint a szövetség másik társelnöke, Vasile Blaga találkozott a megyei szervezetek társelnökeivel. Megyéről megyére kielemezték az első forduló eseményeit, eredményeit, problémáit. Nicoara biztatónak nevezte az Erdélyben elért eredményeket, majd ismertetett egy közvélemény-kutatást, amelynek eredménye szerint, amennyiben most lenne a választás, az emberek 51%-a Iohannisra szavazna.

„Victor Ponta veszélyt jelent Románia számára!", jelentette ki Petre Muresan, az ACL demokrata-liberális társelnöke. Muresan emlékeztetett arra, hogy a kormánynak még nincs 2015-ös költségvetése, Ponta mégis hetet-havat összeígér. „Unokáink is fizetni fognak, ha Ponta lesz az elnök", mondta. Muresan szerint Ponta veszélyt jelent Európa-ellenes nézetei miatt is, amellyel egyre inkább eltávolítja Romániát a NATO-tól és az Egyesült Államoktól. „Ha Ponta lesz az elnök, újabb adókra számíthatunk jövőre, miután eddig már 36 különböző adónemet vezetett be. Ponta veszélyt jelent a korrupció elleni harcra is", mondta Muresan.

„Ponta hazudik, amikor azt állítja, Iohannis nem hajlandó kiállni közvitára. De ezt nem PSD-közeli televíziókban, hanem a nyilvánosság előtt szeretné, például valamelyik egyetemen", szögezte le Muresan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: