2014-02-05 16:45:47• hírek • Szatmár.ro

Piricsi Artúr számos megvalósítást tervez

Elkészül és átadásra kerül idén a lagziterem, szabadidőparkot hoznak létre és felújítják a járdákat is.

Szerencsés helyzetben van a Sárközújlaki önkormányzat: a tavalyi évben ugyanis sikerült megtakarítaniuk 380 ezer lejt, így idén több pénzből gazdálkodhatnak. A pénzre pedig szükség is van, ugyanis Piricsi Artúr polgármester nagy tervekkel kezdett neki az idei évnek, s úgy tűnik, ezeket meg is tudja majd valósítani.

A kisváros első embere szerint prioritást élveznek a járdák - az úttestre azonban ebben az évben nem költenek. Egyszerű oka van ennek: a tervek szerint idén az APASERV megkezdi az ivóvíz- és szennyvíz- hálózat kiépítését Sárközújlakon. Így nem érdemes aszfaltozni, csak a munkálatok elvégeztével. A járdák rendbetételére viszont közel 200 ezer lejt fognak költeni 2014-ben.

Térfigyelő kamerák a közbiztonságért

A Szatmár Megyei Tanácstól kapott költségvetésből 4 ezer lejt Kistérségi Fejlesztési Egyesületbe való beiratkozásra és tagsági díj kifizetésére fogják fordítani, 3 ezer lejből pedig kampányt szerveznek, hogy sikerüljön minél előkelőbb helyen végezni 2014-ben a megyei tanács által meghirdetett Legszebb Település versenyen.

A költségvetésből 9 ezer lejt a kisváros videokamerás megfigyelőrendszerének kiépítésére fordítanak. A polgármester reményei szerint ezzel lehet mérsékelni az amúgy sem magas bűnelkövetések számát, illetve nő majd a lakosság biztonságérzete is.

Május elsejére elkészül a lakodalmas ház

A lagzi-szezonra a tervek szerint befejeződik az ezt a célt szolgáló terem felújítása, korszerűsítése is. A környék lagzizói részéről nagy igény mutatkozik már ennek megnyitására, de a felújítást mindenképp el kellett végezni. Az épület tetőszerkezetét már tavaly felújították, most a terem padlócsempézése, a belső berendezés - asztalok, székek - megvásárlása és a konyha teljes átalakítása következik.

Folytatják a líceum fűtésrendszerének a felújítását

Szintén tavalyi projektet folytat a Piricsi Artúr vezette polgármesteri hivatal, amikor kicserélik a helyi Gheorghe Baritiu Műszaki Líceum fűtés-vezetékeit és fűtőtesteit. Tavaly a gázolajjal működő kazánokat cserélték fatüzelésűekre, ezzel már most látványosan csökent a fűtésszámla. "Az egykori, elavult rendszer fenntartása nagyon sok pénzbe került, most viszont már sokkal kevesebbe került az épület fűtése, és nem utolsó sorban melegebb is volt a líceumban" - magyarázta Piricsi.

Rózsakert és piknikezési lehetőség

A nagyobb projektek mellett számos kisebb anyagi befektetést igénylő terve is van a Polgármesteri Hivatalnak. Úgy tűnik, idén sikerül megépíteni egy nyilvános wc-t a város központjában, a Scantei utcában pedig egy rózsaparkot fognak létrehozni. A helybeliek számára csak lógödörként ismerős területen pedig szabadidő-parkot szeretnének létrehozni, egy kis focipályával, piknikezési lehetőséggel. Ez a terület a Nagybánya felé vezető út jobb oldalán található, a kisváros központjában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: