2017-01-17 09:40:59• hírek • Agerpres.ro

Petre Romant is kihallgatják

Beidézték kedden a Főügyészségre Petre Romant. A volt miniszterelnököt a bányászjárás ügyében hallgatják ki, amelyben emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel vádolják.

Petre Roman érkezésekor nem kívánt nyilatkozni a sajtónak. 

Hétfőn Ion Ilescu volt államfőt is kihallgatták, és tudomására hozták, hogy vádlott minőséget kapott. 

Múlt héten Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma és Adrian Sârbu vádlottakat, illetve több tanút, köztük Andrei Pleşu írót is kihallgatták. 

A katonai ügyészség Ion Iliescu és Petre Roman mellett a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt vezetője, Virgil Măgureanu, a Nemzeti Megmentési Front első alelnöke, Nicolae Dumitru, valamint Mugurel Cristian Florescu volt főügyészhelyettes, a Katonai Ügyészségek Igazgatóságának egykori vezetője ellen indított bűnvádi eljárást az 1990-es bányászjárás ügyében. 

Az ügyészek szerint 1990. június 11-e és 15-e között a vádlottak "általános és szisztematikus támadást" szerveztek meg és vezettek le a civil lakosság, a bukaresti Egyetem téren tüntető tömeg, illetve a főváros lakossága ellen, bevonva a támadásba a Belügyminisztérium, a védelmi minisztérium, a SRI erőit, illetve több mint 10.000 bányászt és az ország különböző pontjairól érkezett más munkásokat. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: