2010-10-29 13:04:44• hírek • Szatmar.ro

Pénzzel motiválták a vívókat

Veszély fenyegette a Szatmári Sport Klub vívó szakosztályát, hiszen a legjobb sportolókat jobb anyagi körülmények között működő klubok próbálták átcsábítani. A megyei tanács és a helyi önkormányzat azonban ezt megelőzte az összesen 50.000 lejes támogatásával, amelyet a 2010-es évre adott a vívó szakosztálynak.

A Szatmárnémeti Sport Klub vívói idén kiemelkedő eredményeket értek el. A párbajtőr csapat országos bajnok lett, és egyénileg a felnőtt párbajtőr fegyvernem kategóriájában is sikerült országos bajnoki címeket elérni. A szuperliga csapatbajnokságot is megnyerték a férfi párbajtőrrel, ezért részt vehetnek az Európa bajnokságon Németországban. A csapat tagjainak nagy esélye van arra is, hogy benne legyenek abban az országos válogatottban, amely indul a 2012-es londoni olimpián.

Jövő héten Párizsba utazik a csapat a felnőtt világbajnokságra. A román válogatott csak egyéni versenyre küld ki sportolókat, Szatmárt Pop Adrian, valamint a párbajtőrvívók-, valamint a román férfi válogatott edzője, Csiszár Ferenc fogja képviselni.

Kereskényi Gábor alpolgármester, valamint Csehi Árpád megyei tanácselnök ellátogatott a szakosztályhoz, és ők is konstatálták azt a problémát, hogy a nehezebb körülmények között működő klubtól könnyen átigazolhatnak máshová a sportolók. A legjobbakat már több klubtól is megkeresték csábító ajánlatokkal, a nagyváradi klubhoz, valamint a bukaresti Steauahoz is folyamatosan hívják őket.

A helyi és megyei önkormányzat 25.000-25.000 lejes támogatásával is próbálja motiválni a sportolókat az itthon maradásra. Ez a 2010-es évre szól, de gondolkodnak egy hosszú távú stratégia kidolgozásán. Ezt az összeget a versenyeken való részvételre költhetik, amely magába foglalja a szállítást, szállást és étkezést, de a nevezési díjakat is fedezhetik vele, ezen kívül felszerelés beszerzésére is használhatják.

Csiszár Ferenc szerint eddig napirenden volt a sportolók átigazolásának problémája. Elmondta, a támogatás az utolsó pillanatban érkezett, hiszen a versenyzők számára csábító volt a bukaresti és váradi klubok ajánlata, az edző azonban biztosított arról, hogy így már Szatmárnémetiben fognak maradni sportolók.



Egyzőtáborban vannak Szatmárnémetiben a vívók
Egyzőtáborban vannak Szatmárnémetiben a vívók



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: