2016-08-16 13:35:41• hírek • Szatmár.ro

Pénteken startol a Partiumi Magyar Napok

A 15. Partiumi Magyar Napokon sokrétű, színes program várja a szatmáriakat augusztus 19-e és 28-a között. A PMN egyik helyszínén, a Tűzoltótoronynál tartott sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők a teljes programról.

Az Identitas Alapítvány vezetője, Szőcs Péter nyitotta meg a sajtótájékoztatót és köszöntötte a jelenlévőket, mivel a Partiumi Magyar Napok ezzel egy újabb fejezetéhez érkezett. A 15. jubileumi alkalommal a rendezvény tíz napja során több mint 150 program várja a szórakozni vágyókat. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere beszámolt arról, hogy a Tűzoltótorony 2005-ös felújítása során már megfogalmazódott a Partiumi Magyar Napok szervezőinek a fejében, hogy egy kiváló helyszínként tudnák hasznosítani, amely az előző évek során gyakorlatban is megvalósult, hiszen számos színházi és bábszínházi előadást, valamint könnyűzenei koncertet szerveztek itt meg. A polgármester elmondta, hogy Szatmárnémetiben minden olyan rendezvénynek helye van, amely értékteremtő és közösségépítő, mert kulturálisan ezáltal is fejlődik a város.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a Partiumi Magyar Napok egyik megálmodója szerint az, ha egy rendezvény eléri a 15. kiadást és önfenntartóvá vált, önmagáért beszél, mivel a szponzorok is tudják, hogy a felajánlott támogatásaik jó helyre kerülnek. Pataki gratulált a szervezőknek, akik idén is bebizonyították, hogy a közpénzekkel is kiválóan tudnak gazdálkodni, hiszen tíz napot színvonalas programmal tudnak megtölteni, amely a város turizmusát is fellendíti. Pataki köszönetet mondott a támogatóknak, köztük az Anyaországnak, amely pályázatokon keresztül támogatja a rendezvény létrejöttét.

Stier Péter, főszervező számokban szemléltette az idei rendezvényt, mint elmondta a PMN összköltségvetésének mindössze a 25 százaléka származik közpénzekből. A főszervezők mellett 25 civil társszervező egyesület, valamint 90 magáncég támogatja a rendezvény létrejöttét. A főszervező azzal kapcsolatban is örömét fejezte ki, hogy évről évre több vállalkozó jelentkezik magától, hogy támogassa a rendezvényt. Stier arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény teljes programja ezentúl okostelefonon is elérhető, a FestivApp alkalmazás segítségével.

Kiemelt partnerek:
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség

Aranyfokozatú támogatók:
Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco

Ezüstfokozatú támogatók:
Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: