2015-05-13 18:13:46• hírek • Kocsis Zoltán

Szombaton éjfélig várnak a megye múzeumai

A Múzeumok éjszakája kulturális program 1999-ben indult az európai kultúra és művészet egyik fellegvárából, Franciaországból. Célja, hogy az embereket becsábítsa a múzeumba, hogy jobban megismertesse a kínálatot a közönséggel. Ugyanebből a megfontolásból a szatmári múzeumok is évente megrendezik a Múzeumok éjszakáját - ezúttal május 16-án.

Pénteken tehát 09.00 órától éjfélig várják a látogatókat Szatmár megye múzeumaiba. Hogy Pontosan mivel? Nos, nézd meg a programot:

Szatmár Megyei Múzeum
A Szatmárnémetiben, az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 21. szám alatt található Szatmár Megyei Múzeumban az állandó régészeti és néprajzi kiállítás mellett megtekinthető a kaktuszok és pozsgás növények seregszemléje és búcsúzik a nagy sikerű „Fáraók Egyiptoma" tárlat. A művészeti programról az Inedite gyerekei, fiataljai gondoskodnak, ők 18.00 órától énekelnek majd.

Művészeti Múzeum
A Szabadság-tér 21. szám alatti Művészeti Múzeumban két képzőművészeti tárlat mellett Virginia Linul besztercei tervező népviseleti és modern ruháit lehet megtekinteni 18.00 órától, majd táncbemutatók következnek: fellép többek között az egri Csodaszervas, a német Gute Laune és a mikolai ukrán tánccsoport.

Károlyi-kastély
Nagykárolyban 18.00 órai kezdettel népviseleti felvonulás, majd korabeli, elsősorban rokokó és XIX. századi ruhák bemutatójával várják az érdeklődőket. Fellép a Ceatara, a magyar Rekettye és a sváb Rote Rose tánccsoport. Az erkélyen irodalmi beszélgetés, a bálteremben korabeli táncok bemutatója lesz és az ígéretek szerint még a viaszszobrok is életre kelnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: