2013-02-07 09:43:06• hírek • Blikk.hu

Pécsen áll újra bíróság elé Stohl

Botránykönyve miatt akár másodszor is rács mögé kerülhet a színész-műsorvezető.

Tavaly karácsony előtt jelent meg Szalai Vivien könyve, a Magyar börtönpokol, amelyben az olvasó Stohl András elbeszéléséből kapott betekintést a rácsok mögötti világba. A színész-műsorvezetőből lett EU2998-as elítélt, illetve a könyv írója szerint művük „a rideg valóságot tartalmazza", kínzásokról, rabverésekről, szexuális visszaélésekről. A Blikk úgy tudja, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egy komplett jogászcsapatot bízott meg azzal, hogy vizsgálja meg a könyvben leírtakat, lévén azok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Emiatt már múlt év őszén felvetődött, hogy a BVOP perre viszi az ügyet. A testület december végén jelentette fel S. Andrást, és ugyanígy járt el a szerzővel és a kiadóval szemben is.

- A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. tv. (Be.) 52. § (4) bekezdése alapján a rágalmazás, becsületsértés közvádra üldözendő, amennyiben hatóság sérelmére, hivatali működésével összefüggésben követik el, vagyis ez esetben a vádat az ügyész képviseli. Tekintettel arra, hogy a könyv kiadójának székhelye, így az elkövetés helye Pécs, ezért az iratokat a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2012. december 12-i végzésével megküldte a Pécsi Városi Ügyészségnek - közölte a Blikk-kel dr. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: