2009-07-17 16:18:21• hírek • Szatmár.ro

Pattanásos arcbőr sminkelése

Sokak életét megkeseríti a pattanásos, tág pórusú és aknés arcbőr, mivel ezekre a cseppet sem esztétikus bőrhibákra a korrektor vagy az alapozó használata hosszútávon nem jelent megoldást.

Mindenki - függetlenül attól, hogy serdülőről, férfiról vagy nőről van szó - tökéletes, makulátlanul tiszta, bőrhibák nélküli arcra vágyik. Sajnos azonban a természet sokakkal nem ilyen kegyes, és naponta ádáz küzdelmet kell folytatniuk a zsíros, pattanásos bőrrel. Azok, akik ezzel a problémával küszködnek, ismerik azt a kellemetlen érést, amikor szinte egyik percről a másikra megjelenik egy hatalmas, piros, fájdalmas, olykor gennyes dudor az arcon. A probléma sokakat arra késztet, hogy lemondjanak egy randit vagy legszívesebben egy csador mögé rejtőzzenek. Ez azonban nem lehet hatásos gyógyír. A legkézenfekvőbb megoldás az alapozó használata és a megfelelő sminkelés technikájának elsajátítása.

A pattanásos, aknés arcbőr sminkelésekor azonban néhány szempontot figyelembe kell venni. Különösen a nyári időszakban érdemes gondosan megválasztani a megfelelő készítményeket. Az alapozás első számú szabálya, hogy az alapozót soha ne kenjük túl vastagon az arcunkra. A vastag sminkelés mű összképet eredményez, a kívánt hatással ellentétben inkább a piros foltokra vonja a figyelmet, ráadásul az izzadás következtében könnyebben lefolyik az arcról. Első lépésben kenjük be a pattanásos bőrfelületet, arcbőrünk színénél egy árnyalatnyival világosabb bőrszínű krémmel. Második lépésben, szintén vékony rétegben kenjük rá a borszínűnknek megfelelő árnyalatú alapozót. Ebben az esetben a púder használata nem feltétlenül indokolt.

Esti smink esetében ezt is nyugodtan használhatjuk. Abban az esetben, ha napközben az izzadás hatására a pattanások ismét előbújnak, semmiképp ne pótoljuk újabb vastag réteggel a ledörzsölődött alapozót. Ehelyett alapozókrémmel enyhén nedvesítsük be a sminkszivacsot, és így pótoljuk a hiányzó alapozót. Ezzel a megoldással jóval természetesebb hatást érhetünk el. Végül bármilyen kozmetikai termék megvásárlása előtt figyeljünk arra, hogy kizárólag bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjunk. Lényeges, hogy ezek kellőképpen ápolják a pattanásos bőrfelületet, antibakteriális hatással rendelkezzenek, ne legyenek zsírosak és lehetőleg gátolják meg az újabb aknék kialakulását, illetve segítsék elő a pattanásos bőr gyógyulását.


Sokak életét megkeseríti a pattanásos, tág pórusú és aknés arcbőr Toth Klara: képaláírás
Sokak életét megkeseríti a pattanásos, tág pórusú és aknés arcbőr


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: