2014-12-29 17:26:47• hírek • Szatmár.ro

Pataki: a közösségépítés éve lesz a 2015-ös

Családias hangulatú koccintással zárta az idei évet a Szatmár Megyei RMDSZ. A hétfő délutáni alkalmon a Szövetség tisztségviselői és polgármesterei mellett jelen voltak pedagógusok valamint civil szervezetek képviselői is. A rendezvény keretében szatmári vezető politikusok értékelték az év eseményeit.

Hagyomány a Szatmár Megyei RMDSZ életében, hogy egy családias hangulatú koccintással zárják le az évet, egy olyan alkalom keretében, amelyen a jó hangulat mellett fontos szerep jut a számvetésnek, az elmúlt hónapok eseményei kiértékelésének is.

"Az elmúlt évben történt velünk jó is, rossz is. Egy érdekes, eseményekkel teli éven vagyunk túl, amelyben két választás is volt. Az egyiknek direkt résztvevői, a másiknak pedig járulékos áldozatai lettünk" - kezdte beszédét Pataki Csaba, szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke.

A politikus elmondta: nem lesz könnyű év a 2015-ös. Jövőre az építkezésre, a szervezet- és közösségépítésre kell helyezni a hangsúlyt. Na meg a közös munkára, hiszen a jövő évben végzett munka döntheti el a 2016-os választásokat is. A következő évben kiemelten fontos szerepet kap a kommunikáció, úgy a szervezeten belül, mint a lakossággal.

Megtudtuk azt is: a jövő évben Szatmár megyében a Római Katolikus Püspökséggel közösen új szobrot állítanak Hám Jánosnak, szobrot kaphat gróf Széchenyi István is. Nem marad el az RMDSZ hagyományos böllérversenye sem, amelynek február 7-én Tasnád fog otthont adni.

Az országos események kapcsán a szenátor kiemelte, hogy a 8 hónapos tagságot követően ugyan az RMDSZ kilépett a kormányból, de a következő év akár ennek kapcsán is fordulatot hozhat.

Erdei D. István parlamenti képviselő sikernek nevezte, hogy az EP-választásokon sikerült megtartani a két képviselői mandátumot, majd elemezte az RMDSZ 8 hónapos kormány-tagságának eseményeit is.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke szerint egy nehéz éven és két nehéz választáson van túl a Szövetség. A választási eredményekből viszont nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Kereskényi szerint szintén nehéz év vár az RMDSZ-re, amelynek fontos pontja a 2016-os választásokra való felkészülés lesz. "A kemény, közös munka és a sokkal jobb kommunikáció kell jellemezze a következő hónapokat-éveket. A sikeres helyhatósági választások pedig jó lendületet adhatnak a parlamenti választásokhoz is" - fogalmazott Kereskényi.

Leitner János, a Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum elnöke is felszólalt. Elmondta: idén a megye fejlődése megállt, ezen viszont változtatni kell. Ennek érdekében folytatni kell az RMDSZ és az NDF közötti, immár 25 éves együttműködést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: