2015-09-02 11:47:08• hírek • Szatmár.ro

Pataki Csaba lett az RMDSZ szenátusi frakciójának helyettes vezetője

Az új parlamenti ülésszak kezdetén új vezetőséget választott az RMDSZ szenátusi frakciója.

A választást követően Tánczos Barna lett a frakcióvezető, Pataki Csaba a frakcióvezető-helyettes, Klárik László pedig a frakció titkára. A Szenátus Állandó Bizottságában a frakció háznagyi tisztségét továbbra is Verestóy Attila látja el.

"Megtisztelő, hogy a frakcióbeli kollégák bizalmat szavaztak nekem. A feladatom a frakció álláspontjának a képviselete lesz a külnböző egyeztetéseken. Foglalkoznom kell a munka megszervezésével is, hogy minél hatékonyabban tudjuk a magyar közösség érdekeit képviselni, védeni. Az RMDSZ szenátusi frakciójára egyébként a jó csapatmunka, jó kommunikáció a jellemző. Ez úton szeretnék köszönetet mondani Markó Bélának, aki a frakció vezetője volt az elmúlt években, s aki tapasztalatával, tartásával továbbra is a frakció rendelkezésére fog állni" - mondta el a Szatmár.ro-nak a politikus.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke első szenátori mandátumát tölti a parlamentben, tagja a jogi bizottságnak valamint a munka és családügyi bizottságnak, ami azt jelenti, hogy a törvénytervezetek 70 százalékával már a bizottsági munka során kapcsolatba kerül. Pataki tagja annak a nemrég létrehozott különbizottságnak is, amely a demokrácia állapotát hivatott vizsgálni az országban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: