2017-01-04 19:55:29• hírek • Kocsis Zoltán

Ötösével lépdel előre Gyenes Mani

Sár, por és kánikula - az idei Dakar első két napján ezek okozták a legtöbb gondot a Dakar-rali mezőnyének - szerdán azonban megérkeztek az Andok bérceinek oxigénszegény, hideg vidékeire, San Salvador de Jujuy-ba. A jelek szerint azonban mindez Gyenes Emánuelt egyáltalán nem zavarta, újabb öt helyet lépett előre a 199 kilométeres mért szakasz megtétele után.

Az első napon az Autonet Motocycle Team versenyzője a 33., a másodikon a 28., a harmadikon pedig a 23. helyen ért célba. Mani 41 perccel maradt el a versenynapot megnyerő portugál Joan Barreda-Bort mögött. Az angol Sam Sunderland lett a második, a francia Pierre Renet pedig a harmadik.

Az összesített táblázaton szintén a Barreda-Bort, Sunderland páros áll az élen, míg a harmadik helyen Paulo Goncalves található. Gyenes Mani 55 perces hátránnyal a 23. helyre jött fel.

Csütörtökön rendkívül nehéz nap vár Maniékra. Egyrészt, mert szokatlanul hosszú, 416 kilométer speciális szakaszt kell teljesíteniük (a teljes táv 521 kilométer), másrészt, mert az Andok bércei között rendre 3500 méter fölött kell haladniuk San Salvador de Jujuy és Tupiza között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: