2015-04-22 14:37:14• hírek • Szatmár.ro

Ötmillió euróért árulják a Pannónia Szállót

Szerdán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Dorel Coica polgármester, hogy az egykori Pannónia, ma Dacia szálloda épületének tulajdonosa hivatalosan közölte a polgármesteri hivatallal: öt millió eurót kér a birtokában levő műemléképületért.

Véget ért a találgatás, a Dacia hotel épületét birtokló avasi vállalkozó, Vasile Tantas hivatalos ajánlatot adott le polgármesteri hivatalhoz: 5 millió eurót kér a megyeszékhely talán legszebb épületért.

"Az ajánlatot megvizsgáljuk, a saját értékbelcslőinkkel is felmérjük, hogy ebben az állapotban mennyi lehet az értéke az épületnek" - mondta a sajtótájékoztatatón Dorel Coica. A polgármester azonban kijelentette: még mielőtt az esetleges vásárlás szóba kerülne, előbb be akarják vasalni a tulajdonoson az összeget, amiből helyre lehetne hozni az állagromlást, ami az épületen keletkezett az elmúlt években. Ez pedig több mint 700 ezer lej körüli összeg lehet - tudtuk meg az előljárótól.

Persze az, hogy megvan az ár, korántsem jelenti azt, hogy a polgármesteri hivatal, a megyei tanács vagy akár a kultuszminisztérium meg is veszi az épületet - utóbbinak van elővásárlási joga, ugyanis egy műemléképületről van szó.

Segít viszont annyiban, hogy végre kiderült, mennyiért lenne hajlandó lemondani a tulajdonjogról a Tantas család. Több hír és rémhír látott ugyanis napvilágot ezzel kapcsolatban: olyan pletyka is szárnyra kelt, hogy 10 millió eurót kér, azzal indokolva, hogy az épületben eddig elvégzett munka értéke legalább 4 millió euró.

Az avasi vállalkozó az épület megvásárlásakor kijelentette: a felújítást követően szállodaként akarja használni az épületet. Dolgoztak is egy ideig az épületben, de aztán úgy tűnik, hogy a Szatmárnémeti Strand koncesszióba-vétele, a felújítás magas összege és a gazdasági válság együtt túl nagy falat volt számára. A strand megnyitását megelőzően Tantas a Szatmár.ro-nak még azt nyilatkozta, hogy a pihenőövezet üzemeltetéséből származó összes jövedelmet a műemlék-épület felújítására fogja költeni, ám ez nem valósult meg. Legutóbb pedig úgy nyilatkozott: nincs pénze a patinás épület rendbehozására, el akarja adni azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: