2015-04-19 19:50:10• hírek • Kocsis Zoltán

Öt szatmári fiatal súlyos autóbalesete Máramaros megyében

fotó: actualmm.ro
fotó: actualmm.ro

Az osztrák rendszámú Mazda nem gurult, hanem szinte alacsonyan repült vasárnap reggel, amikor nekicsapódott egy betonoszlopnak a Nagybányához közeli Miszmogyorós településen. Az egyik helyi hírportál értesülései szerint a sofőr ittasan vezetett.

A baleset vasárnap reggel történt a Nagybánya és Színérváralja közötti Miszmogyorós település közvetlen közelében. Az Ausztriában bejegyzett Mazda típusú személygépkocsiban összesen öt fiatal utazott: két lány és három fiú. Valamennyien avasfelsőfalusiak.

A túlzott sebesség miatt a gépkocsi vezetője elveszítette uralmát a Mazda fölött, az nekicsapódott egy út menti betonoszlopnak. Akkora volt az ütközés intenzitása, hogy a gépkocsi szabályosan visszapattant az úttestre.

A Mazda mögött a baráti társaság másik része utazott egy másik kocsiban, nekik szerencsére sikerült elkerülniük az ütközést a Mazdával. Ők értesítették a hatóságokat.

A több mentő és rohammentő társaságában kiérkező rendőrök megállapították, a gépkocsi sebességmérője 180 km/h-nál akadt ki az ütközés pillanatában. Természetesen alkoholtesztnek is alávetették a gépkocsi vezetőjét, akinél 0,30 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda kifújt levegőben, írja az actualmm.ro.

A helyi hírportál szerint az öt utas a csodával határos módon komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet. Vlad Barle, a helyszínre érkező SMURD rohammentősök parancsnoka a hírportálnak azt mondta, megérkezésükkor valamennyiüknek stabil volt az állapota mind vérzés, mind légzés tekintetében. A kórházi kivizsgálást követően két személyt hazaengedtek az orvosok. Az egyik lány, noha enyhe agyrázkódást szenvedett, nem kívánt bent maradni, így saját felelősségére őt is hazaengedték. A másik két fiatalt az idegsebészet osztályon ápolják.

A gépkocsit a 20 éves Daniel Ionut P. vezette. Rajta kívül az autóban tartózkodott a 17 éves Camelia C., a 22 éves Delia C, a 20 éves Cristian L. és a 21 éves Mihai L..

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: