2014-02-19 19:14:27• hírek • Szatmár.ro

Öt javaslatot elfogadott a Közlekedésbiztonsági Bizottság

Az Eminescu utca teljes egészében járhatóvá tétele ügyében később határoznak.

A Szatmár.ro és az Auto Check Center közös akciójában arra kértük az olvasókat: mondják el nekünk, milyen változásokat eszközölnének Szatmárnémeti közlekedésében. A javaslatokat Maskulik Csaba és Butka Gergő városi tanácsosok elemezték ki és adtak választ a felvetésekre. Szerdán pedig összeült a Közlekedésbiztonsági Bizottság, és egy híján az előterjesztett hat tervezet mindegyikét elfogadták.

Ennek értelmében eltűnik a Lucian Blaga sugárútról egy közlekedést zavaró reklámtábla. A Lucian Blaga és Santierului utcák kereszteződésénél egy közlekedést irányító táblát helyeznek majd el, amely jobbra irányítja a sugárútra érkezőket. Korlátozták a parkolást a Ioan Slavici utcában a Vasile Lucaciu utca irányából a Kispiac felé tartó szakaszon. Az Árpád (Vasile Lucaciu) utca és a George Cosbuc utca kereszteződésébe egy közlekedést átláthatóbbá tevő tükör fog kikerülni, ugyanúgy, ahogy a Iuliu Maniu és a Martirilor deportati utcák kereszteződésébe is.


A tervezet, amellyel kapcsolatban nem született egyelőre döntés, az a közlekedési tilalom feloldása a Szatmár Megyei Rendőrség épülete mellett található Mihai Eminescu utca eddig tiltott részén.

Butka Gergő tanácsos a Szatmár.ro-nak ezzel kapcsolatban elmondta: "A rendőrség azzal magyarázta a közlekedési tilalmat, hogy az Eminescu utcai kapun lépnek ki a rendőrség autói ha beavatkozásra igyekeznek. Ha itt közúti forgalom lesz, nem tudnának olyan hatékonyan és gyorsan a helyszínre érni". A tanácsos szerint a felvetést a rendőrség is elemezni fogja és a következő bizottsági ülésen még visszatérnek erre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: