2014-11-19 16:08:58• hírek • Szatmár.ro

Őszi faültetés a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti szombaton, azaz november 22-én faültetési akciót szervez a Túr Menti Védett Területeken. A rendezvény partnerei a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesülete és Túrterebes Polgármesteri Hivatala. A fa- és bokorsáv ültetésre Túrterebes közelében kerül sor, a Sebesvészi legelőn.

Az akció nyitott bárki számára, a szervezők minden segítő kezet szívesen látnak. Találkozás szombaton, november 22-én reggel 9.30-kor a Túrterebes Polgármesteri Hivatal előtti parkolóban.

A fa- és bokorsáv ültetés a „Túr Menti Védett Területeket képező gyepek természeti és táj értékeinek megőrzése" című projekt keretein belül valósul meg.

Az akció során vadkörte, fehér nyár, továbbá galagonya csemeték kerülnek elültetésre. A tervek szerint a csemetékből egy 1,2 km-es fa- és bokorsáv lesz kialakítva a legelő egyik oldalán.

A legelők fontos és hasznos tartozékai a magányosan álló fák, fás ligetek, bokrok és bokor sávok. Ezen növényzet számos védett faj számára biztosít megfelelő életfeltételeket, fészkelési vagy rejtőzködési lehetőséget. A fák és bokrok jelenléte biztosítja a legelők minőségét, mivel elősegítik azok nedvességtartalmának a megőrzését. Továbbá a nyári hőségben pihenési és hűsülési lehetőséget nyújtanak az arra járók, kirándulók számára.

A tevékenység befejeztével a szervezők minden résztvevőt szeretettel várnak egy jól megérdemelt gulyás elfogyasztására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: