2016-10-03 18:38:11• hírek • Szatmár.ro

Örülhet a NEPI: érvénytelenítették a nagyon gyanús árverés végeredményét

Futótűzként járta be a sajtót, hogy a Mega Mall tervezett helyén egy 20 négyzetméteres területért egy magánszemély 20 ezer eurót ajánlott - valószínűleg, hogy késleltesse vagy megfúrja a plázaépítést. Aztán kiderült, hogy ő egy olyan cég partnere, akinek igen fájna, ha felépülne a Mega Mall Szatmárnémetiben.

A sokak által nagyon gyanúsnak tartott földárverés kapcsán egy városi tanácsos sajtótájékoztatót tartott, Kereskényi Gábor polgármester pedig a havi rendes tanácsülés előtt szólalt fel a témában. S bár törvényes volt az árverés, az azt lebonyolító bizottság vezetője, Adrian Albu alpolgármester szerint is bűzlött valami annak háza táján. Egy magánszemély ugyanis több mint 20 ezer eurót fizetett egy 5x4 méteres földdarabért, amiről gyakorlatilag azt sem tudta, hogy hol van. Ez egyébként a terület piaci értékének sokszorosa. Mindenki arra gyanakodott, hogy a NEPI befektetési alap Mega Mall plázaépítési projektjét próbálja valaki megfúrni ezzel, hiszen valahol ott van a kis földdarab, ahol közel 20 ezer négyzetméteres plázát akarnak építeni 2017-ben.

Mint kiderült, a gyanú nem volt alaptalan. A NEPI szeptember 29-én pedig fellebbezést nyújtott be az árveréssel kapcsolatban.

„Utánanéztünk, és a mai (hétfő) nap folyamán megkaptuk a kereskedelmi nyilvántartástól azt a dokumentumot, amiből kiderül, hogy a területet több mint 1000 eurós négyzetméterenkénti áron megvásárló magánszemély üzleti partnere egy olyan szatmári vállalkozónak, aki hasonló tevékenységet fejt ki. Ez a tény jelentősen befolyásolja a tisztességes versenyt és most egy olyan helyzet állt elő, amikor úgy gondolom, hogy az önkormányzatnak lépnie kell. Meg is tettük a lépést, érvénytelenítettük az árverés eredményét" - magyarázta Kereskényi.

A polgármester hozzáfűzte, hamarosan új árverést fognak tartani a földterület ügyében.

„A Mega Mall építése egy 40 millió eurós befektetés, a szatmáriak pedig igénylik, hogy legyen egy pláza Szatmárnémetiben. Ez egy fontos beruházás, amelyiknek a létrejöttét a polgármesteri hivatal támogatja, természetesen a törvényes határokon belül. A legfontosabb a pláza ügyében is az, ami a Lidl esetében is volt: rendezett terület lesz egy gazzal benőtt, a várost elcsúfító területből" - zárta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: