2013-02-22 11:34:45• hírek • Szatmár.ro

Országos állatterápiás vizsgát tartanak

Tizenhárom kutya vesz rész a Dog For Life által szervezett állatterápiás vizsgán.

Március elején az egész országból fognak érkezni állatterápiás célból képzett ebek és gazdáik Szatmárnémetibe: elsején és másodikán ugyanis nagyszabású vizsgát tartanak itt neves külföldi szakemberek részvételével. Kutyakiképzők és kutyák érkeznek majd Nagyváradról, Kolozsvárról, Temesvárról, Aradról, Déváról és Bukarestből is, hogy levizsgáztassák ebeiket és ezentúl hivatalosan alkalmazhassák őket alternatív terápiás foglalkozásokon.

A vizsgát a Dog For Life Állatterápiás Egyesület a Román Kutyakiképzők Egyesületével partnerségben szervezi meg. A megmérettetés több szintű lesz: a kiképzők és az állatok felkészültségét is figyelembe fogják venni, de a Vasile Goldis Egyetem szatmárnémeti épületében két napos képzéssel egybekötött konferenciát is tartanak majd a témában.

A vizsgázók már nagyon készülnek a márciusi rendezvényre: legutóbb szerdán jártak többen a szatmári megyeszékhelyen, hogy Román József segítségével még csiszoljanak a már megszerzett tudáson - ebek és kiképzőik egyaránt. Ekkor mutatkoztak be hivatalosan is a szatmári székhelyű állatterápiás egyesület legifjabb tagjai: a másfél éves Adél és az 5 és fél éves Jocó.

A Román József által vezetett Dog for Life Állatterápiás Egyesület úttörő volt Romániában az ilyen foglalkozások kapcsán. Tíz évvel ezelőtt kezdték el az egyesület tagjai a terápiás foglalkozásokat. Jelenleg 168 személy szerepel a kedvezményezettjeik listáján. Az egyesület megalakulása óta tart foglalkozásokat a Gyermekvédelmi Igazgatóság által támogatott hátrányos helyzetű gyerekeknek illetve jó ideje tart a partnerségi kapcsolat a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesülettel. Emellett iskolákban és óvodákban is tartanak személyiségfejlesztő foglalkozásokat.

Az országban eddig összesen két vizsgát tartottak terápiás célból kiképzett állatok számára, a harmadikra pedig Szatmárnémetiben fog sor kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: