2015-06-14 00:06:54• hírek • Kocsis Zoltán

Óriási zumba-buli az évfordulón

Három évtizede véletlenül született, azóta pedig meghódította az egész világot - beleértve Szatmárnémetit is. Szombat délután száznál többen mozogtak, táncoltak és mosolyogtak együtt - nem más ez, mint a zumba.

Jeremos Andrea és Zob Bianca pontosan két évvel ezelőtt tett sikeres zumba-oktatói vizsgát, ennek alkalmából óriási zumba-bulit szerveztek. Meghívták erre Ionut Iordache nemzetközileg is ismert zumba-trénert, valamint mindazokat, akik szeretik a zumbát. És persze azokat is, akik még nem, de szívesen megismerkednének vele. A Zumba Fitness és a Szatmár.ro közös nyereményjátékán három olvasónk is részt vehetett az eseményen.

Hogy ebből mi lett? Nos, egy hatalmas buli az Avram Iancu Általános Iskola tornatermében, ahol több mint százan követték Andrea, Bianca és Ionut mozdulatait. Kicsik és nagyok, gyerekek és nyugdíjasok, sportosak és kevésbé edzettek egyaránt remekül szórakozhattak és mindenki annyit vállalt a zsírégetésből, amennyit bírt.

Az elfáradt, ám annál vígabb arcokat elnézve leszögezhetjük: aki csak részt vett a zumba-bulin, máris nyert. Főleg, hogy az esemény főtámogatója, az Autonet Import minden egyes résztvevőt egy-egy ajándékkal jutalmazott.

"Zumbásnak lenni nem csak annyit jelent, hogy hetente egyszer-kétszer elmész edzeni. Ez egy lehetőség, hogy kiadd magadból az összes felgyülemlett stresszt, idegességet, úgy, hogy közben egy nagyot bulizol. Megizzadsz, de úgy, hogy ritmusos zenére gyakorlatilag letáncolod magadról a kilókat, ha pedig a munkában meghallod a zenéinket, az asztal alatt táncolni kezdesz" - mesélte az Jeromos Andrea.

A zumba szó a kolumbiai szlengből származik, mely szórakozást, gyors mozgást, más szlengben bulit, pörgést jelent, és tökéletesen ráillik erre a fitneszirányzatra. A Zumba születése Beto Perez aerobik- és latintánc oktatóval köthető egybe. A 90-es években úgy ment el egy aerobik órát megtartani, hogy elfelejtett zenét vinni magával, és csak a szokásos latin zenéi voltak nála. Az óra megmentése érdekében improvizált, és a nála lévő latin zenéket használta kombinálva a latintánc lépéseivel, ami hatalmas sikert aratott. A vendégek az óra után újra és újra kérték ezt az új stílust, ami egyre népszerűbb lett, és végül elterjedt az egész világon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: