2014-10-22 16:17:18• hírek • Kocsis Zoltán

Órák alatt elfogták a 17-es lakónegyedbeli rablót

Kedd késő este órák alatt elfogta a szatmári rendőrség azt a 17 éves fiút, aki a 17-es lakónegyed főutcáján, az Independentei utcán kifosztott egy középkorú nőt. A vizsgálat során kiderült, nem ez volt a fiú egyetlen rablása.

Az 56 éves Carmen N. 20 óra körül értesítette a hatóságokat a 112-es egységes segélyhívó telefonszám használatával, hogy egy ismeretlen személy elragadta tőle a táskáját, miközben ő az Independentei utcán gyalogolt. A táskában 1200 lej készpénz, egy Samsung Galaxy S3-as, valamint egy Digi mobiltelefon volt, továbbá bankkártyák, személyes iratok. Az ellopott tárgyak összértéke elérte a 2500 lejt.

A rendőrség azonnal nagy erőket mozgósított az egész 17-es negyedben, erőfeszítéseik pedig nem maradtak eredmény nélkül. Éjfél tájban őrizetbe vettek egy 17 éves kamaszt, akinél 1200 lej készpénzt és egy Samsung S3-ast találtak, továbbá olyan tárgyakat, amelyek származását nem tudta igazolni.

A vizsgálat során aztán minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Adrian B. volt a korábbi rablás elkövetője. Mi több, arra is fény derült, hogy szeptember 20. és október 15. között a Constantin I.C. Bratianu Iskolaközpont  diákja legkevesebb öt bűncselekményt követett el hasonló módszerrel. A 6200 lejnyi ellopott érték 60%-át a rendőrség le tudta foglalni és vissza tudta szolgáltatni.

A 17 éves kamaszt 24 órára őrizetbe vették, minősített rablás vádjával pedig szerda délután áll a törvényszék elé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: