2014-09-19 14:39:07• hírek • Szatmár.ro

Önkéntesség határok nélkül!

Szeptember 19-én, délelőtt 10 órától a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium díszterme adott otthont a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium által közösen lebonyolítandó „Önkéntesség határok nélkül" nevet viselő projekt bemutatójának.

Az Európai Unió által támogatott projektet a pályázatban résztvevő diákok, azaz a 10. A, 10. C és 11. C osztályos tanulók mutatták be diáktársaiknak.

A Nyíregyházi Inspi-Ráció Egyesülettel, a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel és a Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesülettel partnerségben létrejött, idén február 1-jén indult és jövő októberéig tartó pályázatban mintegy 60 fiatal tapasztalati tanulása, szociális és életviteli kompetenciájának fejlesztése valósul meg.

A pályázat célja az önkéntesség népszerűsítése a fiatalok körében. Ennek keretén belül több találkozóra is sor kerül, mely során a diákok játékos módon tanulhatnak az önkéntesség fontosságáról valamint kipróbálhatják, milyen érzés másokon segíteni.

A pénteki bemutató is vidám hangulatban zajlott, a projekt részletesebb ismertetése és a tanulók által készített plakátok bemutatása után közösségépítő játékra került sor. A bemutatót követően több fiatal is érdeklődött az önkéntesség iránt és a lehetséges programokról, melyekben résztvehetnek, illetve melyek által a közösségen segíthetnek.

A program részeként októberben Magyarországon egy táborban vehetnek részt a diákok, majd a jövő évi Partiumi Magyar Napokon az összes résztvevő találkozójára kerül sor, ahol további ötleteiket és tapasztalataikat oszthatják meg egymással.

Az önkéntesség népszerűsítése a projekt célja

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: