2015-05-29 15:48:35• hírek • Szatmar.ro

Önátadás a papságban

A szatmárnémeti Egyházmegyei Redemptoris Mater Missziós Szeminárium egyik tagjának Ad missio jelentkezését ünnepelte a neokatekumenális közösség.

Ünnepi alkalomra gyűlt össze a szatmárnémeti neokatekumenális közösség május 28-án, tizennyolc órától a Scheffler János Lelkipásztori Központ második emeleti termében, ahol Daniel Garcia, az Egyházmegyei Redemptoris Mater Missziós Szeminárium negyed éves tagja szentmise keretében jelentette ki elhatározását a papi hivatás, Isten és az emberek szolgálata mellett az új evangelizációban. A madridi születésű, Szatmárnémetiben fejlődő szeminaristát csütörtökön este a közösség helyi tagjai mellett számos vendég, valamint családja is jelenlétével támogatta.

A szentmisét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta, a bevonulást követően a Szentlélek erejét kérve Daniel Garcia számára: "Daniel testvérünk ma Istennek azt mondja, itt vagyok, készülök, engem küldj. Ezen a határozott kijelentésen legyen az Úr áldása, és kérjük a Szentlélek erejét Daniel számára, hogy az úton végig kitartson."

A homíliában a papságban való önátadásról szólt a főpásztor: "Jézustól tudjuk, hogy Isten közösség, Szentháromság. Mi Isten képmásai vagyunk, és mint olyanok, közösségben akarunk élni, családot akarunk. De mégis, vannak emberek, akik elindulnak, mert Isten meghívja őket, hogy egy másik családnak a tagjai legyenek. Nálunk, az egyházmegyében az Önátadás Éve van és ma valaki kimondja, odaadom magam teljesen Istennek. Azért imádkozunk, hogy ez az önátadás végleges legyen."

A növendék a prédikációt követően járult a főpásztor elé és jelentette ki elhatározását. Ezután az Eukarisztia liturgiájával folytatódott a szentmise.

Neokatekumenális utat járó közösségek a 90-es évek elején alakultak Szatmárnémetiben, a Redemptoris Mater Missziós Szeminárium alapító dokumentumát pedig 2013. január 20-án írta alá Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: