2011-12-21 11:13:29• hírek • Szatmár.ro

Olaszország télen is!

Olaszország nem csak nyáron, hanem télen is nagyon vonzó úti cél. Az ország kedvelt téli sportkomplexumaiban megtapasztalhatod a sí és más télisportok örömét. Télen a természet itt különösen fenséges, és a hagyományos fával történő építkezés gondoskodik a kellemes tartózkodásról.

Cortina d´Ampezzo a Dolomitok ismert síhelye, Olaszország legismertebb síterülete. Ez az egykori olimpia-helyszín a Pomagagnon és a Monte Cristallo lábánál fekszik a Cadore-Talban, az osztrák határ közelében. Pezsgő légkör, változatos vásárlási lehetőségek és elegáns éttermek csábítják a vendégeket egész évben a világ minden tájáról Cortinába, melynek múltja évezredekre nyúlik vissza.

A város központját a történelmi templomtorony alkotja, ami a gyalogoszóna közepén és a város főutcáján, a Corso Italian található. Páratlanul szép fekvése miatt Cortinát a "Dolomitok királynőjének" nevezik: a település a legszebb hegy szívében fekszik, erdőkkel és számos lesiklópályával, meredek hegyoldalakkal körbevéve.

A "Dolomitok királynője" mindenki számára kínál valamit, de különösen a télisport szerelmeseinek kedvez, hiszen már az 1950-es évektől kedvelt síparadicsom. A sífutókat 130 kilométer hosszú pálya várja, ezen kívül lehet snowboardozni, és szánkózni. A sípályákat éjszaka kivilágítják, így ki lehet próbálni az éjszakai síelés különleges élményét.

Síelés után számos szórakozási lehetőség kínálkozik a kisvárosban: van korcsolyapálya, jégteke, uszoda, szauna, fedett teniszpályák és természetesen sok-sok szórakozóhely, hangulatos pizzéria. Cortinából két órás autóúttal elérhetsz Velencébe, amely számtalan téli fesztivál helyszíne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: