2015-02-27 14:46:03• hírek • Kocsis Zoltán

Olasz és spanyol testvérháború az EL nyolcaddöntőjében

Elmarad - egyelőre legalábbis - a „farkasok harca" az Európa Liga nyolcaddöntőjében. Lesz azonban spanyol és olasz testvérharc is, míg az egyetlen versenyben maradt magyar játékos csapatára az egyik végső esélyes vár.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése alapján, a kialakult politikai viszonyokra tekintettel, ukrán és orosz csapat nem találkozhatott egymással. Kiemelt csapat nem volt.

Elsőként a Dinamo Kijev nevét tették az urnába, a másik „orosztalanított" urnából pedig az Evertont húzta ki Jerzy Dudek. A lengyel válogatott és a Liverpool egykori legendás kapusa a második körben a Dnyepr mellé az Ajaxot húzta ki.

Ezt követően aztán már megszorítások nélkül folytatódhatott a sorsolás. Rögtön jött az egyik orosz csapat, a Zenit, amely az olasz Torinóval csaphat össze. A következő körben alakult ki az első topligás párosítás: a farkasok becenevet viselő Wolfsburg az Intert kapta.

Az ötödik körben jött a címvédő Sevilla, amely egy másik spanyol csapathoz, a Villarrealhoz látogathat. A dolog érdekessége, hogy a Sevilla a tavaly tavaszi győztes menetelés során is találkozott honfitársaival. Sőt, rögtön kettővel is, hisz előbb a Betist búcsúztatta, majd a Valenciát.

Nem ez lesz az egyedüli testvérharc azonban a nyolcaddöntőkben, hisz a Fiorentina a Romával nézhet majd farkasszemet. Érdekesség, hogy a lilák idén már kiejtették az Olasz Kupából a fővárosi farkasokat. Az már kevésbé kellemes emlék azonban a Fiorentinának, hogy tavaly egy másik olasz csapat, a Juventus állította meg őket az EL-ben.

A B-betűs csapatok rangadójának esélyesen a Besiktas a Brugge-zsel szemben, míg a Napoli és a Dinami Moszkva párharca kiegyenlített küzdelmet ígér.

Az első mérkőzéseket március 12-én, a visszavágókat pedig hét nappal később rendezik:

Európa Liga nyolcaddöntőinek párosítása:
Everton - Dinamo Kijev
Dnyepr - Ajax
Zenit Szentpétervár - Torino
Wolfsburg - Inter
Villarreal - Sevilla
Napoli - Dinamo Moszkva
Brugge - Besiktas
Fiorentina - Roma

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: