2014-10-23 15:22:17• hírek • Szatmár.ro

Október 23-i megemlékezés a Kölcseyben

Egymásnak adják a kilincset a vendégek a kölcseyben - pénteken a szatmári diákok utaznak Budapestre.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának keretében az októberi magyar nemzeti ünnepek apropóján több magyarországi iskola küldöttsége is ellátogatott a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba. Október 6-án a debreceni Povolny Ferenc szakközépiskola tanulói jártak Szatmárnémetiben, október 20-án a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulóit fogadták Téglás József magyartanár osztályának tagjai, együtt emlékezve az 1956-os eseményekre. Október 24-én is vendégeket fogad az iskola: ekkor a tizedikesek a hatvani Bajza József Gimnázium diákjait fogadják majd.

Szintén a Rákóczi Szövetség támogatásával indul 88 diák Budapestre péntek reggel, hogy egy tanulmányi kirándulás keretében szerezzenek ismereteket az október 23-i budapesti eseményekről.

A Kölcsey életében hagyomány, hogy a Xi. osztályosok vesznek részt ezen a kiránduláson, végzősökként pedig ők állítják össze az október 23-i műsort az iskola dísztermének színpadán. Csütörtökön a XII. A osztály tagjai mutatták be a Fisár Erika magyartanárnő segítségével összeállított, sokszor megrázó előadást.

Ennek keretében egy kis időutazáson vehettünk részt, kivégzés előtt álló fiatalok meséltek a forradalmi napokban tapasztaltakról, egy olyan időbe kalauzolva a nézőket, amikor egy idegen hatalom tankokkal tett rendet Budapest utcáin.

Ünnepi megemlékezés a Kölcseyben

Ünnepi megemlékezés a Kölcseyben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: