2014-06-15 14:42:23• hírek • Kocsis Zoltán

Közel 4500 doboz csempészcigit foglaltak le Avasújvárosban

Közel négy és fél ezer doboz csempészcigarettát találtak egy személygépkocsiban szombat este a határrendészek Avasfelsőfaluban. A sofőr megpróbált elfutni, de nem járt szerencsével.

A határrendészet munkatársai szombat este 21.00 óra magasságában rutinellenőrzés keretében próbálták megállítani a feléjük közeledő Fiat típusú személygépkocsit. Amikor ennek vezetője észlelte a hatóság embereinek szándékát, hirtelen lefékezett, kiugrott az autóból és futva próbált elmenekülni. Pechjére nem járt sikerrel, percek alatt elfogták. Az azonosítás következtében kiderült, Vasile C. a neve, 42 éves és Szilágy megyei.

Mivel a Fiat helyszíni átvizsgálásakor több csomag cigarettát találtak benne, a kapitányságra vitték a járművet és tulajdonosát is. Itt, a részletes vizsgálatok során 4456 doboz ukrajnai cigarettát találtak benne, melynek piaci értéke 39.000 lej.

A hatóság a dohányárút lefoglalta, a gépjárművet elkobozta, a férfi ellen pedig csempészés vádjával indítottak büntetőjogi eljárást.

Nem ez volt az egyetlen jelentős cigifogás a Máramarosszigeti Területi Határrendszéti Felügyelőség munkatársai számára szombaton. A Máramaros megyei Petrovabisztra településen speciális nyomkövető kutya bevetésével 2200 doboz, 19.000 lej értékű csempészcigit találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: