2010-11-25 17:20:30• hírek • Szatmár.ro

Óesztendei ima

„ Akik bíznak az Úrban, olyanok, mint a Sion hegye, mely meg nem inog". Zsolt. 125,1.

Örökkévaló Isten, mennyei édes Atyám! Ebben az ünnepélyes órában az ég fel emelem szemeimet, és kitárom a szívemet. Elmémben megjelenik egy esztendő boldogító és fájó eseményeinek sorozata. Bármi is volt, Te velem voltál, a munkában, a pihenésben, a betegségben, az egészségben, örömben és bánatban. Te erősítettél meg, ha valami szomorú dolog ért engem, és családomat. Te adtál erőt és reményt, ha elcsüggedtem. Te erősítetted az örömömet, amikor boldog voltam. Mindenért áldott légy, ami az elmúlt évben ért. Megköszönöm az elmúlt év áldásait, a megtartást, a testi és lelki táplálékot. Köszönöm, hogy minden nap megérezhettem gondviselésed jeleit.

Megvallom előtted, hogy nem vagyok méltó arra, hogy ezt a sok áldást és gondviselést megkapjam Tőled, hiszen sokszor, ha valami jól ment elbizakodtam. Sokszor aggodalmaskodtam, lázadtam ellened. De Te Istenem nemcsak elnézted sok-sok vétkemet, hanem áldásaid mellett még lelkem javairól is gondoskodtál. Ünnepeken, vasárnapokon és hétköznapokon hirdetted igédet, olvashattam a Bibliát, vagy éppen az úrvacsorával élhettem, mikor lehetett. Sokszor voltam tékozló gyermeked, hálátlan, vagy másokat bántó. El sem tudom sorolni sok bűnömet. Mindenért bocsánatot kérek.

Engedd, hogy új és jobb esztendőt kezdhessek. Hadd lehessek minden napon a Te követőd. S ha majd egyszer minden esztendőmnek vége lesz, add meg az örök életet. Kérlek, hallgasd meg imádságomat és áld meg a családomat. Ámen.

Forrás: Református Imádságoskönyv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: