2009-04-03 13:56:45• hírek • Ferenczi Noémi

Nyilatkozatot tettek közzé

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium szülőbizottsága állásfoglalást tett közzé az intézmény épületproblémájával kapcsolatban, melyet pénteken sajtótájékoztató keretében ismertettek. Közben aláírásgyűjtés is folyik.

A főgimnázium épülete körüli huzavona városszerte egyre nagyobb port kavar. Pénteken az iskola szülői bizottsága nyilvánosságra hozta azt a nyilatkozatot, amely nyolc pontban foglalja össze a szülők állásfoglalását az üggyel kapcsolatban. A szülőbizottságot Kósa Attila, Dolóczki István és Bálint Zsuzsa - aki egyébként az iskola egyik tanárnője - képviselte. A sajtótájékoztatón elmondták, a most közzé tette nyilatkozat egy három órás szülői bizottsági gyűlés eredményeképpen jött létre, az összes szülő egyetért a benne leírtakkal.

 

Az első két pontban elismerik a tulajdonhoz való jogot és az egyház azon törekvéseit, hogy birtokba vegyék saját épületüket, ebben nem kívánnak akadályokat gördíteni eléjük.

A harmadik pontban következik a nagy „de", vagyis, hogy határozottan elutasítják azt a törekvést, hogy a jövőben az intézmény három különálló épületben működjön, majd a következő pontokban az intézmény tagolódásának esetleges tragikus következményeit taglalják. A nyilatkozat szerint, a megyei és városi önkormányzat RMDSZ-es tisztségviselőitől várják a megoldást, valamint kérik a református egyházat, hogy viszonyuljon megértéssel a problémához egy optimális megoldás megszületéséig.

Kérésünkre, a szülők elmondták, ötletek ugyan vannak, hogyan tovább, azonban nem az ő dolguk, hogy ezt eldöntsék és egyébként is, ezzel csak újabb ellenségeskedést szítanának, ők viszont azt szeretnék, hogy a Markó-Tőkés „kiegyezés" mintájára, ebben az ügyben is hasonló döntés szülessen.

Az állásfoglalást Ilyés Gyula polgármesternek, Csehi Árpád, tanácselnöknek, Markó Béla szövetségi elnöknek és Tőkés László püspök úrnak juttatták el. Egy akcióterv is született, melynek következő lépése, hogy választ várnak a nyilatkozatukra.

Az iskola pedagógusainak kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult, melynek célja, hogy megtudják „kik állnak mellettük". Az aláírás gyűjtő íveket az iskolában és az iskola honlapján, a kolcsey.ro címen lehet aláírni - nyilatkozta Bálint Zsuzsa, tanárnő.

A sajtótájékoztatót követően Muhi Miklós, volt igazgatót kérdeztük az üggyel kapcsolatban, hiszen az öt évvel ezelőtti egyezmény aláírásakor, ő volt az intézmény igazgatója. Az egyezmény szerint, a két tanintézmény ebben az épületkomplexumban fog helyet kapni, azonban semmi konkrétumot sem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy melyik épületben melyik iskola fog működni az öt éves türelmi idő elteltével. Ezek további tárgyalások témáit kellett volna képezzék - magyarázta Muhi.

További problémát jelent majd az épület új szárnyának tulajdonjogi tisztázása, hiszen nincs hivatalos okmány arról, hogy kinek a nevén van.

Hárman képviselték az iskola szülőbizottságát

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: